Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 20. 12. 2022.

| Društvo

Proglašen najlepši ulaz u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
ulaz, zgrada
Najmlađi okitili jelku; foto: S. V.

Ulaz zgrade u ulici Majakovskog 36 proglašen je najlepšim u Nišu. Stanari ove zgrade sami uređuju svoje dvorište i održavaju zgradu, a najmlađi su za novogodišnje praznike okitili i sam ulaz. Za brigu o stambenoj zajednici, "Nišstan" ih je nagradio iznosom od 50.000 dinara i plaketom.

Ova zgrada stara je 35 godina i ima 27 stanova. Stariji stanari kažu da su oduvek dobro funkionisali i da se trude da ulažu u svoju zajednicu - sade cveće, kose travu, sami su renovirali klupice da bi, kako kažu, imali gde da uživaju tokom leta. Predsednik skupštine stanara Bratislav Blagojević kaže da su pobedili zbog sloge.

Uvek ćete za svoje da se borite i najviše zalažete. Naravno ima problema, ali mi se trudimo da održavamo svoju zgradu. Složni smo i jedinstvo nas pokreće - ističe Blagojević.

ulaz, zgrada Stanari zgrade sami uređuju dvorište; foto: S. V. Najmađi stanari su pred novogodišnje praznike okitili jelku i sam ulaz zgrade. Jovan, Petar, Milica i Buba kažu da su uživali u tome i da jedva čekaju Novu godinu.

JP Nišstan organizovalo je ovu akciju kako bi podigli svest kod stanara o očuvanju prostora u kome žive. Osim plakete, pobednici su dobili i nagradu u iznosu od 50.000 dinara za radove u zgradi koje će izvesti radnici ovog preduzeća. Direktor Nišstana, Dejan Nikolić kaže da će ova akcija postati tradicija u Nišu.

Cilj nam je da se vratimo u ona stara vremena, da se vidi zajedništvo stanara. Na ovom primeru se to i vidi. Stanari će moći da se dogovore i izaberu šta žele da naši radnici urade kako bi ova zgrada bila još lepša - navodi Nikolić.

ulaz, zgrada, plaketa Dobili plaketu i 50.000 dinara; foto: S. V. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da su stanari ove zgrade primer da je “komšija komšiji najveći rod”.

Čestitam vam na ovom divnom priznanju. Ovo je pravi primer da se samo zajedništvom može doći do pravog cilja i pre svega, lep primer za ostale skupštine stanara - izjavila je Sotirovski.

Gradonačelnica je najavila pomoć stambenim zajednicama za obnovu krovova, fasada i liftova u zgradama. Konkurs će biti raspisan posle 1. januara, Grad će finansirati jednu trećinu potrebnog novaca, dok će ostatak plaćati skupština stanara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladana Golubovic

    21:43 // 5. 1. 2023.

    Super izbor, 20.12. Šta je ostalim ulazima koji su u medjuvremenu sredjeni? Stojim iza toga da nema lepše slike nego u Mokranjcevoj 2. Dodjite da proverite!
    Ni novogodisnji duh stanara ne može biti nepristrasno ocenjen

  • Pršti, pršti

    12:37 // 23. 12. 2022.

    Uz dužno poštovanje žiteljima pomenute zgrade, nema lepšeg ulaza od našeg u Pariske komune 17. Sve pohvale našoj upravnici zgrade za trud i ulaganje svake godine. :)

  • Marko

    22:02 // 21. 12. 2022.

    Stranacki dodeljena nagrada iz pouzdanih izvora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: