Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 26. 6. 2016.

| Društvo

Proglašeni najbolji proizvođači na 11. "Danima višnje"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
DANI-VISNJE-PK-foto-ljm.jpg
Ovogodišnji Sabor održan je u prokupačkom selu Velika Plana; foto: Lj.M.

Dodelom nagrada i diploma najboljima u proizvodnji višnje, vina i rakije, vlasnicima najuređenijeg dvorišta kao i izborom "Mis višnje" za 2016. godinu, završena je ovogodišnja manifestacija “Toplički sabor višnjara”.

Za najboljeg ovogodišnjeg proizvođača višnje na teritoriji prokupačke opštine proglašen je voćar Miloš Ilić iz sela Donja Stražava koji u svom višnjaru bere oko 11 tona kvalitetne oblačinske višnje. Drugo mesto zauzeo je Vladan Milanović iz Velike Plane, a treće Slaviša Orlović iz Resinca. 2 Dani visnje najbolji proizvodjaci foto LJM Njaboljim voćarima dodeljene nagrade; foto: Lj.M.

Za najboljeg proizvođaća vina proglašen je Dragan Maletić iz Velike Plane, dok je najbolji proizvođač rakije, po oceni žirija, Dragan Virijević iz Velike Plane.

Najbolji proizvođač organske hrane je Ljubinko Vasiljević iz sela Gornja Rečica, a nagrađen je i proizvođač maline Zoran Maletić.

Žiri je odlučio da ovogodišnju titulu  "Mis višnje" ponese Marija Lazović. Prva pratilja je Milica Maletić, a druga Milica Lazović.

3 Ceda i Cakana na Danima višnje foto Lj.M. Trubači, Cakana i Čeda Marković pevali su na 11. "Danima višnje; foto: Lj.M.U zabavnom delu programa nastupili su trubači, pevačica Dragana Radosavljević - Cakana i pevač Čeda Marković.

Ovogodišnja, 11. po redu manifestacija, protekla je u senci i nezadovoljstvu zbog niske otkupne cene od 30 dinara.

Proizvođači višanja koja je na teritoriji prokupačke opštine zasađena na oko 2.500 hektara, tvrde da, ukoliko se nastavi sa uništavanjem proizvođača i proizvodnje višnje, u narednih nekoliko godina ostaće samo sabor da podseća da je ovo nekada bio voćarski kraj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: