Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:56, 27. 2. 2018.

| Društvo

Prohodne niške ulice, teško do planinskih sela

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
sneg
Ima snega, ali prohodno, kažu u Zimskoj službi; foto: V. K.

Saobraćaj na gradskim ulicama u Nišu odvija se normalno i sve je prohodno, dok sneg pravi problem na lokalnim putevima koji vode do sela u višim predelima, kaže šef niške Zimske službe Sveta Manić.

On napominje da ekipe rade na tome da stvore uslove za saobraćaj do planinskih sela, gde nije prohodno za autobuse, pa su pojedine linije skraćene.

Otišle su ekipe prema Pasjači i Oreovcu, prema Jasenoviku, Vrežini, Donjem Vlasu, Vukmanovu i Berbatovu. Ima puno snežnih nanosa između Rujnika i Leskovika, tamo se sada radi. Na svim putim pravcima smo poslali mehanizaciju i gledamo da nekako uspemo do popodnevnih časova da očistimo i vratimo te puteve u stanje prohodnosti za kakav-takav saobraćaj - kaže Manić.

sneg Kolima oprezno; foto: V. K.Objašnjava da je 9 ekipa AMB mehanizacije na terenu i da sve čisti na lokalnim putevima, a da je povoljno za putare što je vetar stao.

Napominje da na državnim putevima, prema Toponici, Knez Selu, ka Gadžinom Hanu i Beloj Palanci saobraćaj normalno funkcioniše. Objašnjava da ima utabanog snega, ali da ekipe uveliko rade, te je sve prohodno.

Situacija je u samom gradu, ističe, povoljna.

Očistili smo puteve u gradu, a insistiramo da i javni prevoz da maksimum od sebe, da proveri ispravnost vozila, da pošalju adekvatna vozila za linije do Mokranjčeve i MIN-ovog naselja i dovedu u funkcije ove linije - kaže Manić.

U gradskom i prigradskom saobraćaju skraćeno je oko 20 linija, saopštili su iz Direkcije za javni prevoz.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oreovac

    21:16 // 27. 2. 2018.

    Put za Oreovac,Pasjaču neprohodan vec dva dana,neočišćen ni kola ni autobusi ne mogu da prodju.

  • Durlan

    14:19 // 27. 2. 2018.

    Sve skracene linije funkcionisu besprekorno :)

  • Zoki

    13:32 // 27. 2. 2018.

    Javni prevoz... Somborac u 7:20 i 7:30 nisu dosli a onaj u 7:40 je kasnio par minuta. Bas kad je pao sneg. Dovoljno kaze o ispravnosti i kvalitetu vozila koja prevoze Nislije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: