Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 27. 6. 2022.

| Društvo

Projekat “Čista Srbija” zadaje probleme Vranjancima - posle radova u ulicama ostaje haos

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Cara Dušana - Vranje
Radovi u Ulici Cara Dušana počeli početkom maja; foto: M. D.

Izgradnja nove kanalizacione mreže preko projekta “Čista Srbija” u pojedinim gradskim ulicama unervozila je Vranjance, jer po završetku radova nisu vraćene u prvobitno stanje i asfaltirane. Ne zna se da li je teže vozačima ili pešacima koji po vrućini moraju da se probiju tuda kroz oblak prašine, a za to krive lokalnu vlast koja posao nije završila do kraja. Najveće probleme zadaje nekoliko centralnih ulica, a iz beogradske firme Milenijum tim, koja se pretežno bavi građevinom i kojoj je poveren ovaj posao, obećavaju da će one biti fukcionalne najkasnije do kraja leta.

Ulica Save Kovačevića - Vranje Ulica Save Kovačevića raskopana skoro tri meseca; foto: M. D. Krateri, rupe, prašnjavi neasvaltirani putevi poput seoskih - prizor je na vranjskim ulicama. Vranjanci kažu da im ulice izgledaju kao da je ratno stanje, a šale se i taksisti, pa kažu da će tražiti od Grada subvencije za amortizaciju vozila.

U prethodnom periodu kanalizaciona mreža rađena je u ulicama Save Kovačevića, Karađorđevoj, Matije Gupca i Cara Dušana, a posle završenih radova na cevovodima ostao je haos u ulicama.

Ulica Cara Dušana - Vranje Ovako je kod vranjskog Suda; foto: M. D. Najteže je vozačima, jer se saobraćaj odvija otežano, s obzirom na to da je reč o celini od Zdravstvenog centra do Suda, zgrade Opštine, Policijske uprave, ali nisu pošteđeni ni pešaci jer ima mnogo prašine, a nakon kiše i blata.

Katastrofalno stanje ulica za Vranjance nije iznenađenje, jer u gradu retko i da ima ulice bez rupa, ali ih trenutno brine to što će se kanalizaciona mreža praviti tri godine, pa se pitaju da li će nadležnima toliko biti potrebno i da osposobe i asfaltiraju ulice u kojima su radovi već završeni.

Niko nema ništa protiv radova, ali neka završe posao, nemoj da ostavljaju raskopane ulice. Za tri godine će nam preorati ceo grad - jedan je od komentara Vranjanaca.


“Milenijum tim”: Vratićemo ulice u prvobitno stanje najkasnije do kraja leta

Rekonstrukcija i izgrradnja kanalizacione mreže u Vranju deo je projekta “Čista Srbija” koji Grad sprovodi sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvođač radova je kineska kompanija CRBC, a podizvođač kompanija Milenijum tim i oni bi trebalo da u naredne tri godine izgrade novu kanalizacionu mrežu dužine 142 kilometra, a investicija je vredna 70 miliona evra.

Ulica Matije Gupca - Vranje Ulica Matije Gupca; foto: M. D. Na pitanja o radovima, iz kompanije Milenijum tim kažu za Južne vesti da odvijaju prema planiranoj dinamici i da se to odnosi i na vraćanje ulica u prvobitno stanje.

Dodaju da su ulicama Kosovska, Save Kovačevića, Bunuševac 1 i Cara Dušana završeni radovi na rekonstrukciji stare kanalizacione mreže, da je provera ispravnosti pokazala da je u funkciji i da je sledeći korak asfaltiranje tih ulica.

To znači da će najkasnije do predviđenog roka sve rekonstruisane ulice biti u potpunosti vraćene u prethodno stanje i predate na upotrebu sa svim funkcijama kanalizacione mreže i za korišćenje u automobilskom i pešačkom saobraćaju. Ulice u kojima je rekonstrukcija ranije započeta, biće na ovaj način završene i pre konačnog roka za završetak projekta, kontinuirano jedna za drugom. Očekujemo da se radovi u ulicama Matije Gupca, Cara Dušana, Karađorđeva i Save Kovačevića, završe u predviđenom roku, a da se delovi na kojima se radilo u prethodnom periodu završe i vrate u prvobitno stanje najkasnije do kraja leta, a verujemo da će to biti i ranije - kažu iz kompanije.

Karađorđeva ulica -- Vranje Karađorđeva ulica; foto: M. D. Podsetimo, radovi u Ulici Save Kovačevića počeli su pre skoro tri meseca, u predizbornoj kampanji, početkom maja u Ulici Cara Dušana, a sredinom maja u Karađorđevoj i Matije Gupca.

Kompanija Milenijum tim široj javnosti postala je poznata nakon rušenja u Savamali, a na jugu već posluju kroz izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, a nedavno su kupili i hotel u centru Vranjske banje, hotel “Železničar” i Specijalnu bolnicu. Ovu transakciju je kontrolisao Savet za borbu protiv korupcije i ocenio “da postoje indicije da se tokom privatizacije desilo organizovano krivično delo i unapred dogovorena kupovina ispod tržišne vrednosti”.

Prošle godine kupili su i zakupili više od 700 hektara kod Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: