Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:21, 13. 12. 2020.

| Društvo

Projekat “Poveži žene - podeli znanje” za preduzetničko osnaživanje žena i devojčica u Nišu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
preduzetnik
Projekat počinje predavanjem na temu ženskog preduzetništva i motivacije; Ilustracija; foto: Flickr/Activités culturelles UdeM;

Žensko preduzetništvo, timski rad, finansijski menadžment, ali i priče o pet uspešnih preduzetnica koje se bave mikro biznisima - biće teme projekta “Poveži žene - podeli znanje”, kažu organizatori iz “Deli” i udruženja “Poveži žene”. Najavljuju i praktična druženja u kojima će timovi devojaka rešavati probleme, a na samom kraju projekta za najuspešnije i najzainteresovanije učesnice posetiće jednu uspešnu nišku kompaniju.

Organizatori predviđaju i da će kroz direktno uključivanje žena u preduzetničke vode doprineti ublažavanju svih oblika diskriminacije.

Prema podacima Evropske unije nezaposlenost mladih uzrasta od 15-30 godina je 33,27 odsto, a od tog broja 53 odsto su žene. Najčešći razlog zbog kojih mlade žene ne planiraju da se bave sopstvenim biznisom su nedostatak početnog kapitala, znanja i veština u vođenju posla, visok rizik, neizvesnost uspeha i zarade, nepovoljan ambijent i diskriminacija - saopštavaju iz Deli.

Projekat je podeljen u četiri etape i počinje predavanjem na temu ženskog preduzetništva i motivacije, koje će biti održano onlajn tokom decembra, a organizatori upućuju zainteresovane da se o detaljima informišu na njihovim sajtovima i društvenim mrežama.

Prva etapa su motivaciona predavanja - edukacije iz oblasti kreativnih industrija. Teme predavanja su žensko preduzetništvo, platforme za rad na daljinu, ljudski resursi, timski rad, finansijski menadžment. Dakle, sve ono što podrazumeva put od ideje – do realizacije. Druga etapa su tople ženske priče u okviru kojih ćemo predstaviti pet uspešnih preduzetnica koje se bave mikro biznisima. Treća etapa je Hackathon – Žene rešavaju problem! Pet timova od po pet devojaka rešavaće problem koji im projektni tim postavi kao zadatak. Na samom kraju projekta za najuspešnije i najzainteresovanije žene koje su svojim učešćem doprinele projektu organizovaćemo posetu jednoj uspešnoj niškoj kompaniji. Za sada, neka ime kompanije ostane tajna - dodaju tvorci projekta.

Projekat “Poveži žene - podeli znanje” sprovodi Deli - prostor za kreativno delovanje u partnerstvu sa udruženjem Poveži žene, odakle kažu da je inicijativa deo šireg projekta “Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama'” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj, a finansira Vlada Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: