Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 2. 11. 2009.

| Društvo

Projekti studenata za razvoj grada

Autor:Izvor:Južne vesti
foto: google maps

 Projekti sa kojima su studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta učestvovali na raznim konkursima, uskoro će se naći u posebnoj knjizi.

Jedan od ciljeva biće i upotreba tih projekata u daljem razvoju grada, kaže narodni poslanik Dušan Milisavljević, inicijator ideje.

- moramo malo više da uključimo studente i nastavni kada u planiranje i izgradnju Nišavskog okruga, jer smatram da nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni kapaciteti naučne baze ovog fakulteta, odnosno čitavog niškog univerziteta - kaže Milisavljević.

Inicijativa može biti jako korisna, smatraju na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu.

- Naši studenti imaju ogroman potencijal i do sada su se u više primera i dokazali. Kroz izdavanje knjige gde bi bili objedinjeni njihovi radovi, daćemo im mogućnost za dalje angažovanje - kaže prof. dr Dragan Aranđelović, dekan fakulteta.

Ovakva inicijativa, kažu na Građevinskom fakultetu, naročito je važna u godini u kojoj ova visokoškolska ustanova obeležava pola veka postojanja.

 Saradnje bilo i dosada, ali ne dovoljno

- Između našeg fakulteta i grada uvek je bilo saradnje. Ona je, što se intenziteta tiče oscilirala, ali nikad nije prekidana. Imam utisak da se to u poslenje vreme malo i širi, što se strukture saradnje tiče i da se povećava. Jako je bitno da grad ima sluha da se osim onog naučnog i stručnog potencijala nas starijih profesora, uključuju i studenti - kaže prof. dr Dragan Aranđelović.

Kao primer uspešne saradnje profesor Aranđelović navodi rad studenata koji kroz konkursni rad u nastavi rade na rešenju niške Tvrđave. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: