Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 23. 6. 2011.

| Društvo

Projekti za kol centre javnih preduzeća

Autor:A.S.Izvor:Južne vesti
edukacija

NIŠ - U okviru projekta ''Unapređenje rada gradskih službi i upravljačkih kapaciteta u gradu Nišu'' kroz niz aktivnosti grad Niš je nastavio rad na daljem uspostavljanju gradskog Kol centra i centra za izdavanje građevinskih dozvola.

Grad Niš sprovodi ovaj projekat u saradnji i uz podršku nevladine organizacije Balkanski Razvojni Tim iz Niša i grada Arhusa iz Kraljevine Danske, a projekat finansira   Evropska unija kroz “Exchange 3” program.

Krajem maja, gradska radna grupa, završila je predlog finalnog modela funkcionisanja gradskog Kol centra i centra za izdavanje građevinskih dozvola koji je predstavljen  gradskom rukovodstvu i menadžmentu javnih i javno- komunalnih preduzeća.

Model organizacije gradskog Kol centra, rezultat je višemesečnog rada  radne grupe, koja je kombinujući iskustva Kol centara JKP-a Naissus i Gorica kao i primere prakse iz partnerskog grada Arhusa, kreirala sistem koji bi trebalo da pomogne boljem informisanju građana o funkcionisanju grada, JP-a i JKP-a i rešavanju komunalnih problema na teritoriji grada Niša. 

U proteklom periodu završena je i baza podataka, koja čini osnovu za davanje informacija i funkcionisanje gradskog Kol centra. 

Iako je projektom predviđeno uključivanje pet JP i JKP-a u sistem rada Kol centra (Naissus, Gorica, Direkcija, Toplana i Medijana), radi se i na uključivanju ostalih gradskih i republička JKP. 

Modelom organizacije centra za izdavanje građevinskih dozvola biće omogućeno potencijalnim investitorima brži i efikasniji sistem izdavanja građevinskih dozvola.
Odlučeno je da osam (8) gradskih i republičkih  JP/JKP, ustanova i institucija pokrene sistem funkcionisanja ovog centra tj. one institucije koje imaju najviše kontakata sa investitorima, a vezano za svakodnevne aktivnosti u procesu izdavanja građevinskih dozvola.

Protekle nedelje, u okviru projekta, završena je studijska poseta partnera iz Danskog grada Arhusa. Ekspertski  članovi tima iz Danske, u toku 4 dana, radili su na  edukaciji menadžmenta gradske uprave i JKP-a o značaju kol centra u komunikativnoj organizaciji Grada kao i na edukaciji operatera koji će raditi u gradskom i kol centrima JKP-a. Partneri su pokazali veliko zadovoljstvo načinom na koji se projekat razvija i ustanovili dalje korake u radu.

Sledeće aktivnosti na projektu su nastavak edukacije operatera koji će raditi u Gradskom ali i Kol centrima unutar gradskih JP i JKP-a  kao  i adaptacija i opremanje prostora gradskog Kol centra i centra za izdavanje građevinskih dozvola. Početak rada oba centra očekuje se krajem oktobra meseca tekuće godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: