Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 7. 2. 2020.

| Društvo

Prokupačka biblioteka uvećala knjižni fond za 4.500 knjiga

Autor:Lj. MitićIzvor:Južne vesti
biblioteka
Knjižni fond Biblioteke za godinu dana uvećan za 4.500 knjiga; Foto: Lj. M.

Raznim donacijama, kupovinom novcem iz gradske kase, poklonom iz Narodne biblioteke Srbije, prokupačka biblioteka „Rade Drainac“ u poslednjih godinu dana uvećala je svoj knjižni fond za preko 4.500 knjiga, odnosno samo u poslednjoj nabavci za 1.000 knjiga ili 600 novih naslova.

Direktor Dragan Ognjanović ističe da je prošle godine za knjige potrošeno oko 850.000 dinara, a da je poseban akcenat tokom nabavke stavljen je na dečije odeljenje, kako bi privukli što veći broj mladih, posebno osnovaca i srednjoškolaca da posećuju biblioteku.

O svim uzrastima i interesovanjima naših čitalaca smo vodili računa, tako da tu ima svega, za predškolce, osnovce i srednjoškolce. Vodili smo računa, naravno, i o našim starijim članovima i za njih smo nabavili istorijske romane, bestselere, naučnu fantastiku, odnosno sve ono što oni vole. Pozivamo ih da dođu u Biblioteku, pozajme knjige i da ove zimske mesece lepo provedu čitajući - istakao je Ognjanović.

On podseća da je ovogodišnja nabavka od 4.500 knjiga standard za biblioteku ovog tipa, te da je u poslednje 3 godine fond uvećan za blizu 15.000 knjiga.

Fond knjiga je potpuno obnovljen i aktuelan, tako da sada možemo da se posvetimo nekim drugim stvarima, da neke naučne oblasti obnavljamo. Najpre psihologiju, ali i neke druge posebne oblasti, jer smo knjižni fond beletristike i dečijih izdanja obnovili najaktuelnijim i najnovijim izdanjima – dodao je Ognjanović.

Prokupačka Biblioteka u ovoj godini ima oko 3.000 članova, što je skoro za 1.000 više u odnosu na period pre 4 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SIMA

    20:23 // 16. 2. 2020.

    Jos malo broj zaposljenih ce biti kao i broj knjiga Ne mozes da udjes kada su napus pauzi i piju kafe ;-)

  • ronaldo

    17:13 // 7. 2. 2020.

    koliko je chlanarina tami?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: