Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 9. 1. 2023.

| Društvo

Prokupački Dom zdravlja na novoj lokaciji narednih godinu i po dana

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja
Sve službe iz sadašnje zgrade Doma zdravlja biće preseljene; Foto: Lj. M.

Narednih nekoliko dana sve službe i laboratorije u prokupačkom Domu zdravlja iz postojeće zgrade biće preseljene na novu lokaciju u blizini sadašnje Bolnice u Partizanskoj ulici u naselju Garić. Radovi na postojećoj zgradi Doma zdravlja su u toku i nakon završetka će se tu vratiti sadašnje službe, ali i useliti prokupačka Bolnica.

Iz Gradske uprave kažu da će preseljenje početi već od danas, a čitav posao bi trebalo da se završi do kraja nedelje.

Mi smo već zakupili prostor u delu pored sadašnje Bolnice na prostoru koji se nekada zvao “Jabuka” u Partizanskoj ulici. Taj prostor je obezbeđen za narednih 18 meseci, koliko verujemo da će trajati radovi na zgradi Doma zdravlja koji će nakon toga prerasti u Zdravstveni centar i u kome će biti smešteni i primarni i sekundarni nivo zaštite, tako da će pacijenti na jednom mestu moći da se leče najsavremenijim medicinskim aparatima u potpuno renoviranoj zgradi - kažu u Gradskoj upravi.

Hitna služba se već preselila na novu lokaciju, a nedavno usvojenim budžetom za 2023. godinu budžetski rashodi na planu primarne zdravstvene zaštite u narednoj godini uvećani su za 25 miliona dinara i najveći deo novca biće upotrebljen upravo za preseljenje Doma zdravlja i iznajmljivanje novog prostora.


Rekonstrukcija Doma zdravlja počela početkom 2020. godine

Sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, samo su neki od poslova koji su završeni kao deo prve faze radova na uređenju prostora prokupačkog Doma zdravlja.

Rekonstruiše se površina od oko 30.000 kvadratnih metara, a plan je da se tu u budućnosti, pored Doma zdravlja, preseli i prokupačka Opšta bolnica "dr Aleksa Savić", jedina bolnica u Topličkom okrugu. dom zdravlja prokuplje Završena prva faza, rok za završetak druge faze 18 meseci; Foto: Lj. M.

Vrednost radova u prvoj fazi je oko milijardu dinara sa PDV-om, a beogradska firma "Termomont" iz Beograda bila je nosilac posla.

Krajem prošle godine potpisan je ugovor za izvođenje druge faze radova na rekonstrukciji i dogradnji medicinskog centra Doma zdravlja u Prokuplju i rekonstrukciji postojeće trafo-stanice u okviru medicinskog centra, čija je vrednost nešto manja od 3 godišnja budžeta Prokuplja i iznosi 5.853.253.581 dinara.

Radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, nosilac posla je novosadska firma A.R.J. Tehnology, a rok za završetak je 18 meseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladanis

    06:05 // 11. 1. 2023.

    Ko će vama dá udovolji????Šta god dá úřadi ova vlast vama neće odgovarati jer jei uradila "ova vlast ".Dá je neká "vaša" to bi bio projekt veka!!!!!
    Nažalost, samo mržnja i přezir se čuju!!

  • Alex

    17:38 // 10. 1. 2023.

    Hoce neko konacno da se pozabavi ulicom Milena Jovanovica koja je ruglo, nema ni trotoare, a mozete da zamislite sta ce da se desi kada se Bolnica preseli u novi objekat kakav ce to kolaps da bude.

  • Pacijent

    13:06 // 9. 1. 2023.

    Nece ovo zavrsiti ni za 5godina ko sto 30godina Dom zdravlja nije zavrsen,a Bolnica dole mir i tisina, sad ce da to propadne ili da niknu zgrade

    • Ivan

      19:31 // 9. 1. 2023.

      Nikad i ne treba da se završi,jer je totalna glupost,kakve će uslove pacijenti da imaju,mislim na komfor koji im pruža bolnica,da mogu da izadju i prošetaju,sednu u letnjikovac...a kvalitet radova je sigurno odličan,znajući kako ova vlast gradi?!
      Sa druge strane dobro je što naprimer pacijent neće po kiši i snegu na kolicima ići na snimanje ili konsultacije,i to je jedina prednost!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: