Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 14. 7. 2015.

| Društvo

Prokupački mališani sami uredili igralište

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
drugari-sami-napravili-igraliste.jpg
Sklonili se od kompjutera i nisu čekali nadležne, pa su igralište sredili za 1 dan; foto: JV

Dvadesetak mališana iz Ozrenske i Mokranjčeve ulice u Prokuplju zavrnuli su rukave i, ne čekajući nadležne, napravili fudbalski teren sa golovima od drvenih prutova na livadi na kojoj se svakodnevno igraju već 6 godina.

Sav posao su sami uradili i, kako kažu, sledeći korak im je da naprave i koš na banderi.

Na ideju da sami urede prostor na kojem se igraju došao je šesnaestogodišnji Aleksandar. 2 Pikaju loptu na raspustu na sopstvenom terenu Tokom raspusta će, pored terena za fudbal, sami napraviti i teren za basket; foto: JV

Do sada smo igrali fudbal postavljajući kamenje, ali je često dolazilo do svađe da li je lopta udarila u prečku, pa se Aca dosetio da napravimo golove od drveta. Svi smo prihvatili i svako je od kuće doneo šta ima: čekić, testeru, vodu - priča 11-godišnji Ognjen Baktijarević.

On dodaje da im je tupa strana čekića služila kao lopata da iskopaju rupe,voda da razmekša zemlju, a testerom su isekli grane.

Onda smo im skinuli koru jer je ružno da budu crne. Ovako bez kore su veselije. Sami smo sve postavljali i ceo posao smo uradili za jedan dan - dodaje Ognjen.

I dok deca radosno igraju fudbal na svom igralištu, kažu da im je velika pomoć stigla od komšija, tačnije od porodice Janićijević čija je kuća tik uz livadu.

Teta Magdalena nas često dok se igramo posluži kolačima ili bostanom, a njen muž Ratko i komšija Goran kose nam ovaj prostor kako ne bi bilo zmija. Sada nam je plan da napravimo koš - kaže Ognjen.

Naravno, igralište je prilagođeno za manju decu, čak i za samo jednu devojčicu koja živi u ovom delu prokupačkog naselja, a koja, kako kažu njeni drugari, igra fudbal bolje od svih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BRAVO

    21:30 // 15. 7. 2015.

    Bravo klinci I morate ako zelite da se igrate Oni koji su zaduzeni i nezele da rade ako nemogu Da dohvate nesto i stave u svoj dzep A ono sto i malo ima gde deca mogu da se igraju Zakljucano je Jer se DIREKTORI ponasaju kao da je privatno A sto je najgore Niko lopovluku i javasluku NE STAJE NA PUT A ZA VAS JEDNO VELIKO BRAVOOOO....

  • Aleksandar Milanović

    15:20 // 14. 7. 2015.

    Samo napred deco.

    Ako se svi potrudimo da sredimo deo oko sebe pomoćićemo sebi i gradu.
    Onda će se i ostali pidružiti. Voljno.

    Čestitke za entuzijazam i predlog gradu da prvo pomogne onima sa konkretnom inicijativom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: