Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 21. 5. 2022.

| Društvo

Prokupački srednjoškolci organizovali turnir za pomoć devetogodišnjoj devojčici

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
odbojka
Organizovan humanitarni turnir učenika srednjih škola u Prokuplju; Foto: N. Đ.

Srednjoškolci prokupačkih škola učestvovali su na humanitarnom turniru u košarci, fudbalu i odbojci koji je održan na inicijativu Đačkog parlamenta Gimnazije, a sa koga će sav prihod biti doniran za lečenje devetogodišnje Danice Petković.

Rezultati na svim utakmicama sa turnira su bili u drugom planu, jer se igralo samo sa jednim ciljem, da se pomogne Danici. odbojka Na turniru učestvovale i ženske ekipe srednjoškolaca; Foto: N. Đ.

Našu ideju podržali su i svi profesori Gimnazije, kao i sve srednje škole u Prokuplju. Želimo da pomognemo našoj maloj sugrađanki i da joj omogućimo da dobije potrebne terapije – kažu organizatori turnira Đačkog parlamenta Gimnazije.

Inače, na inicijativu đaka i predstavnika Učeničkog parlamenta prokupačkih srednjih škola pokrenuta je humanitarna akcija za pomoć male Danice koja se sastoji od dobrovoljnih priloga učenika i radnika škole, SMS poruka, donacija privrednika i građana i organizacijom školskih turnira sa kojih će sav prihod biti uplaćen devojčici.

Kutija u kojoj se prikupljaju sredstva, a koja je pre toga bila u holu Tehničke škole, biće do petka u Gimnaziji do kada će sredstva moći da se doniraju.


Novac se prikuplja i preko Fondacije Budi human

Inače, 9-godišnjoj Danici Petković iz Prokuplja potrebna je pomoć kako bi mogla da nastavi dalje lečenje u koje spadaju i intenzivne terapije.

Danica je veliki borac i svakodnevno se bori sa poteškoćama koje ima, jer još ne sedi, ne hoda i ne govori, a novac se prikuplja i preko Fondacije Budi human, preko računa ili slanjem SMS poruke 999 na 3030.

Svi koji žele mogu da pomogu i uplatom na dinarski račun: 160-6000000856584-21, ili na devizni račun: 160600000085710413.Ostali podaci za donacije dostupni su i na sajtu Fondacije Budi human.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: