Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 15. 5. 2017.

| Društvo

Prokupački učenici ekipno prvi na takmičenju muzičkih škola

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
učenici Muzicke skole sa nastavnicima foto lj.m.
Ekipno prvi, pojedinačno u samom vrhu; foto: Lj.M.

Na republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Zrenjaninu, učenici Muzičke škole "Kornelije Stanković“ su u jakoj konkurenciji osvojili prvu nagradu u generalnom plasmanu, a odlične rezultate postigli su i u pojedinačnoj konkurenciji.

Učenici Jana Vukašin, Anđela Zdravković, Damir Sušica i Petar Pavlović su u generalnom plasmanu, od mogućih 100, osvojili ukupno 92,67 poena. 2 damir sušica festival foto lj.m. Damir je pojedinačno osvojio 2. nagradu; foto: Lj.M.

Pojedinačno, Jana je osvojila prvu nagradu sa 95, 85 poena. Ona je učenica 4. razreda, odsek gitare u klasi nastavnika Slavka Sremčevića. Anđela pohađa 2. razred, odsek solo pevanja u klasi nastavnika Nemanje Pejčića, a na ovom takmičenju je osvojila prvu nagradu i 92,14 poena. Damir je učenik 6. razreda, odsek violina u klasi nastavnika Vuka Drobnjaka i osvojio je drugu nagradu i 82,71 poen. 3 andjela zdravkovic festival foto lj.m. Anđela je u solo pevanju osvojila prvo mesto; foto: Lj.M.

U pojedinačnoj konkurenciji, kako kaže direktor prokupačke škole Vlada Drobnjak, briljirao je Petar Pavlović, učenik 5. razreda, odsek klavir u klasi nastavnika Danijela Dojčinovića kome je sedmočlani žiri dodelio maksimalnih 100 poena.

I po završetku nastupa, publika, koja je bila vidno oduševljena, dugim aplauzom je pozvala našeg Petra da se vrati na scenu i ponovo joj se pokloni – kaže Drobnjak.


Nižu uspehe i na drugim takmičenjima

Učenici ove Muzičke škole se mogu pohvaliti i uspesima na 14. Međunarodnom takmičenju mladih harmonikaša "Zvezdane staze“ u Kragujevcu gde je Oliver Stojiljković, učenik u klasi nastavnika Ljubomira Vukićevića, osvojio drugu nagradu i 87 poena.

Takmičenje u Kragujevcu je inače svetski priznato takmičenje za harmoniku i, pored učesnika iz Srbije, takmičari su bili i harmonikaši iz Austrije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: