Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 11. 9. 2023.

| Društvo

Prokupački vatrogasci i meštani spasili kravu iz poljskog bunara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
krava
Vatrogasci uz pomoć meštana izvukli kravu iz bunara; Foto: Lj. M.

Prokupački vatrogasci uz pomoć meštana Žitnog Potoka uspeli su tokom vikenda da izvuku kravu koja je upala u nezaštićen poljski bunar u ataru tog 30-ak kilometara od Prokuplja udaljenog sela. Životinja je izvučena nepovređena, a akcija spasavanja iz bunara dubokog preko 2 metra je trajala oko pola sata.

Meštani kažu da u ovom delu sela ima više od 20, 30 nezaštićenih bunara zaraslih u travu pa je životinja tokom ispaše upala u jedan od njih. krava Krava izvučena iz bunara bez ikakvih povreda; foto: Lj. M.

Nismo znali šta i kako da radimo kada se vlasnik životinje obratio za pomoć. Neko se dosetio da pozove vatrogasce u Prokuplju koji su stigli brzo, iako do Prokuplja ima skoro 30 kilometara. Ekipa koja je došla je odmah znala šta da radi, krava je već bila vezana za glavu, oni su je obmotali španerima ispod stomaka i uz pomoć traktora i meštana koji su se okupili da pomognu, uspeli smo da je izvučemo - kaže za Južne vesti žitelj Žitnog Potoka.

Očevici ovog nesvakidašnjeg događaja dodaju da je krava koja je puštena u polje na pašu iznenada propala, ali da je sreća u nesreći što je u nezaštićen bunar bez poklopca upala zadnjim nogama.

Ne bi ni znali šta se desilo da se nije čula rika bespomoćne životinje. Moram da pohvalim vatrogasce jer bez njihove smirenosti, znanja, snalažljivosti i veštine ne bi ova priča imala srećan kraj. Iako im to nije prioritetni posao, brzo su došli i svojim savetima, zalaganjem i stručnošću pomogli da se sve završi kako treba. Krava je odmah posle šoka nakon što je izvučena iz bunara stala na noge i otišla u polje da pase - dodaje meštanin.

Inače, ovo nije prvi slučaj u kome prokupački vatrogasci osim svog osnovnog posla spašavaju bespomoćne životinje, najčešće pse i mačke, a tokom 2020. oni su uz pomoć meštana sela Kaludra uspeli da izvuku kravu koja je upala u takođe nezaštićen bunar. Tada je izvlačenje krave iz bunara punog vode, dubokog više od 4 metra i prečnika oko metar, trajalo oko 3 sata, a životinja je izvučena nepovređena.

Tokom 2013. godine uz pomoć nekoliko meštana prokupačkog sela Babin Potok imali su sličnu intervenciju i tada su spasili ponija koji je tokom ispaše upao u takođe nepokriveni poljski bunar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    13:58 // 11. 9. 2023.

    Jel' bila ukusna?

  • Limun

    12:14 // 11. 9. 2023.

    Bravo za vatrogasce. Oni su uvek brzi i efikasni.
    Drugi put pozovite "Pauka". Pauk bi podigao kravu sa lakoćom kad može i vozila od jedne tone da ukrade i pobegne na njihov plac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: