Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 19. 3. 2020.

| Društvo

Prokupačko preduzeće proizvodi dezinfekciono sredstvo, nudi ga besplatno gradovima širom Srbije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
hammeum
Pojačane mere pranja ulice i dezinfekcije; Foto: Lj. M.

Javno komunalno preduzeće Hammeum dnevno proizvodi 1.000 litara natrijum hipohlorida (NaOCl) i svakog dana može da ponudi besplatno bar 100 litara viška koje ne upotrebi, pre svega institucijama u drugim gradovima širom Srbije kojima je neophodno sredstvo za dezinfekciju. O tome su obavestili i Vladu Srbije i čekaju njihove instrukcije kome će pomoći, po prioritetu.

Sredstvo je potpuno bezopasno, njime se hloriše voda, a jedna od dve mašine na jugu Srbije za njegovu proizvodnju postoji u prokupačkoj firmi.

Koristimo ga ne samo za gradski vodovod, već i za određene seoske, kao i za dezinfekciju i pranje ulica i trotoara. U mogućnosti smo da pomognemo i nekom drugom gradu ili sredini kojima je ovo sredstvo potrebno. Zvanično je sve prosleđeno Vladi Republike Srbije i oni će odrediti kome će se sredstvo isporučiti – rekao je v. d. direktora Bojan Nikolić.

Inače, na osnovu naredbe Štaba, za praćenje stanja vanrednih mera na na teritoriji Prokuplja, a u cilju sprečavanja širenja virusa korona, JKP Hammeum je počelo sa pojačanom dezinfekcijom ulica i drugih javnih površina.

Tokom dana dezinfikovane su ulice prvog prioriteta i to oni pravci koji vode ka prokupačkom Domu zdravlja i Hitnoj službi, kao i glavne ulice, a dezinfikuju se rastvorom natrijum hipohlorida poznatog kao žalova voda.

"Tončev gradnja" prostorije hotela u Nišu "pozajmljuje" Štabu

Apartmani, 67 soba, 3 konferencijske sale i banket sala koje ima hotel "New City" u Nišu stavljen je na raspolaganju gradu i državi tokom pandemje virusa  korona. Predsednik kompanije Tončev gradnja Novica Tončev kaže da će namena hotela biti definisana naknadno, a da će sve troškove snositi kompanija.

Tončev dodaje da su odlučili da kapacitete koje imaju stave na raspolaganje jer su želeli da urade nešto dobro i korisno.

U hotelu "New City" sa Nišlijama smo delili samo lepe i vesele trenutke, bili partner velikim i značajnim manifestacijama i događajima. Sada, i u ovim teškim trenucima, želimo da budemo sa Nišlijama i da pokažemo da svi bijemo istu bitku. Zdravlje svih nas je jedino važno. Ako budemo svi na visini zadatka, kao i u prethodnim danima, brzo će opet doći vreme kada ćemo se veseliti i zajedno raditi na unapređenju turističkog potencijala grada Niša. Ovo su dani najvećeg izazova za Srbiju i ovo je borba za svaki grad, svako mesto  i svakog građanina - poručuje Tončev.

Hotel se nalazi u centru Niša, a njegovu namenu odrediće Gradski štab za vanredne situacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    21:06 // 19. 3. 2020.

    Denzifikovali su radnici Hameuma danas i krug bolnice,!
    Mislim da je to bolje raditi noću kad je policijski čas i kad su ulice bez ljudi i vozila!!!!

    • AA

      02:37 // 20. 3. 2020.

      Da nece mozda da se otruje neko od dezinfekcije???

  • Vladimir Putin

    17:57 // 19. 3. 2020.

    Tonceva za gradonacelnika i Nis da se preimenuje u Toncevgrad!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: