Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 28. 9. 2022.

| Društvo

Prokupčani tvrde da privatni komunalci deponuju smeće u krugu firme, oni kažu da samo rade pretovar

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
smeće
Smeće u krugu firme PWW u Liparskoj ulici u Prokuplju; Foto: čitalac

Iako se na fotografijama koje su novinari Južnih vesti dobili od meštana Liparske ulice vidi prava manja deponija i gomila smeća u krugu garaže privatne firme Porr Werner & Weber koja obavlja usluge izvoženja smeća u Prokuplju, a neprijatni miris se širi duž čitave ulice, u tom preduzeću tvrde da ne skladište otpad u krugu tog prostora, već samo pretovar, pa im za to dozvole nisu ni potrebne. Iz Gradske uprave kažu da će inspekcije prveriti navode, jer PWW nema dozvolu ni za pretovar smeća.

Iz privatne firme tvrde da je sve po zakonu, da vrše samo pretovar na dnevnom nivou i da im za to nije potrebna nikakva dozvola. IMG-7693 Kamion istovaruje smeće u prostoru privatne firme PWW; Foto: čitalac

PWW Prokuplje ne vrši skladištenje otpada u krugu poslovnog prostora, već vrši pretovar iz manjih u veliki kamion i to se radi na dnevnom nivou. Iz tog razloga nije potrebna nikakva dozvola za skladištenje otpada, jer se i ne skladišti - odgovoraju iz firme PWW.

Bilo je pritužbi i da to komunalno preduzeće, koje je 2011. godine dobilo posao sakupljanja i izvoženja smeća u Prokuplju, nema dovoljan broj ispravnih kamiona, ali iz firme tvrde da im je na raspolaganju šest kamiona i, u skladu sa tehničkom ispravnošću, angažuje se određeni broj potrebnih vozila.


Inspekcija: PWW nema dozvolu ni za skladištenje, ali ni za pretovar otpada

Iz Gradske uprave u Prokuplju i nadležnih inspekcijskih službi tvrde da nemaju ni jednu prijavu da se otpad skladišti ili pretovara u delu Prokuplja. dim sa deponije Dim i neprijatni miris koji se širi sa prostora PWW; Foto: čitalac

Mi do sada nemamo prijavu za tako nešto, nadležne inspekcijske službe će to proveriti po hitnom postupku. U svakom slučaju PWW nema dozvolu za skladištenje, pa čak ni pretovar otpada, već samo za sakupljanje i odvoženje. Svake druge aktivnosti te firme su nedozvoljene - kažu u prokupačkoj Komunalnoj inspekciji.

I stanovnici Liparske ulice od kojih smo dobili fotografije koje demantuju nadležne u prokupačkom PWW, tvrde da se nekada otpad gomila u krugu firme i po nekoliko dana, pa se tek onda tovari u veće kamione i odvozi u sanitarnu deponiju “Željkovac” na teritoriji Leskovca. pww Inspekcijske službe kažu da je nedozvoljen i pretovar kamiona na tom prostoru; Foto: čitalac

Koliko sam shvatio, PWW zbog nedostatka kamiona ili ko zna kog razloga sakuplja smeće i istovari u krugu firme, a onda kada se nakupi dovoljna količina, pretovara ga u veće kamione i odvozi za Leskovac. Možete zamisliti kako to izgleda i koliki se smrad širi kada to rade - tvrdi meštanin.

I drugi stanovnici te ulice kažu da u dvorištu PWW-a postoje i ogromni kontejneri koji su otvoreni i koji se ponekad pune smećem iz kojih se širi neprijatan miris, a plaše se i od opasnosti izbijanja zaraze.

U toj ulici na izlazu iz Prokuplja ka Žitorađi ima preko 100 kuća i nalaze se u industrijskom delu grada, gde se nalazi i fabrika Leoni, ali i nekoliko manjih privatnih firmi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Steva n

    11:27 // 28. 9. 2022.

    Pretovar je toliko pametna stvar da vam se divim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: