Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 2. 4. 2013.

| Društvo

Prokupčani uz Petru

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
PROKUPLJE-humanitarni-koncert-podrzali-i-petrini-drugari-iz-skole.JPG

Preko 3.500 Prokupčana prisustvovalo je humanitarnom koncertu sa koga je sav prihod namenjen za lečenje osmogodišnje Petre Cakić obolele od vrlo teške i retke bolesti hemophagocytic lymphohystioystosis (HLH).

Koncert na kome su učešće uzele zvezde Granda Jelena Kostov, Milena Ćeranić, Stevan Aranđelović, Ivan Ivanović Đus, Darko Filipović, Aleksandra Bursać, Ana Sević, Mirče Radulović, Nikola Nešić i ostali, organizovalo je Udruženje navijača „S.D. Partizan Beograd“ iz Prokuplja.

Maloj Petri, kojoj je pre nešto više od pet meseci dijagnostikovana vrlo teška i retka autoimuna bolest, neophodna je transplatacija matičnih ćelija, a operacija je zakazana za 12. april u Milanu u Italiji.

Operacija košta oko 150.000 evra plus troškovi, pa je porodici Cakić novčana pomoć humanih ljudi širom Srbije preko potrebna. Petra se trenutno nalazi na Institutu za majku i dete u Beogradu, gde proživljava teške trenutke života, čekajući da krene put Italije.

Humanoj akciji se odazvao veliki broj Prokupčana, sve škole, firme i institucije, a u akciji prodaje karata uključio se i sindikat Opštinske uprave gde je zaposlen Petrin otac Zoran Cakić.

Građani koji finansijski mogu pomoći lečenju osmogodišnje devojčice Petre mogu to da urade uplatom na dinarski račun 250-3090044381500-04 kod Eurobanke A. D. Beograd, na ime Jelene Vuković, Petrine tetke.
 

Osnovci pomagali u akciji

Direktorka Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko” Ljiljana Subotić priredila je prijem za dečake i devojčice koji su prikupljali dobrovoljne priloge i prodavali karte za humanitarni koncert za lečenje male Petre Cakić koji su na 2 štanda prikupili 68.815 dinara.

U akciji su učestvovali Stana Petrović, Sara Đokić, Mirjana Milivojević, Anđela Pumpalović, Jovana Živković, Lazar Drobnjaković, Danilo Niketić, Stefan Todorović, Stzefan Stolić, Miloš i Marko Ranđelović, Dušica Lazić, Jovana Đorđević i Tamara Milosavljević.

- Želeli smo da na nekin način pomognemo Petri. Punim srcem smo učestvovali u ovoj akciji  i želimo da nam se Petra što pre vrati u školske klupe – kazali su učenici.

Akcija prikupljanja novca za pomoć maloj Petri nastavlja se i dalje. Maturanti prokupačke Tehničke škole “15. maj” najavili su dobrotvornu žurku za petak, a mnoge institucije i organizacije prikupljaju dobrovoljne priloge. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: