Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 17. 1. 2015.

| Društvo

Prokupčanin 12 godina živi u šatoru

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
sator-1.jpg
Miodrag kaže da ovakvu kuću ne bi poželeo ni najgorem neprijatelju

Pedesetdvogodišnji Miodrag Radojčić od 2003. godine živi u šatoru na parceli svoje pokojne majke u prokupačkom naselju Guba.

Miodrag je rodom iz sela Vranić kod Đakovice i sada u neuslovnom šatoru živi od socijalne pomoći u visini od 9.000 dinara.

Ovakvu kuću ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju, a svaki dan mog života jednako je težak. Počeo sam da pravim kuću, odnosno, označio sam temelj na ovom imanju, ali stvarno nemam novca za nju, pa mi je šator i kuća i skrovište od hladnoće, ali i letnjih vrućina – priča Miodrag za Južne vesti.

Skorašnji mrazevi i sneg bukvalno su bili prekrili njegov dom, ali kaže da je, kao i prethodnih godina, ipak izdržao. 2 Miodrag sa svojim psom ispred šatora

Kada mi je mnogo hladno, izađem i šetam. Tako se najbolje zagrejem. Hteo bih da radim, ne bežim od posla, ali sam proglašen nesposobnim, pa živim od socijale. Ne znam do kada ću ovako, ali sam izdržljijv čovek, a sudbina ljudska je često vrlo surova - priznaje Miodrag.

Sem socijale, nije nikada primao nikakvu pomoć.

Prvih godina bilo mi je izuzetno teško jer mi je i ponos poljuljan, ali sada sam se navikao na sve. U životu me održava misao da ću kad-tad uspeti da se udomim, odnosno da napravim barem kolibu i starost poživim dostojanstveno - iskren je Radojčić.

Do nekih boljih vremena on će, kao i do sada, na ognjištu ispred šatora spremati obrok i čaj za hladne dane.

Bez osnovnih uslova za život, vode, struje i kanalizacije, Miodrag provodi dane u nadi, a jedino društvo mu je pas koji je vezan ispred šatora i koji, kao i njegov vlasnik, stoički podnosi tegobu života. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor Razvigor

    07:24 // 19. 1. 2015.

    Kao smo iznenađeni? A koliko dugo javna kuhinja u Nišu nije radila? Valjda će se nešto promeniti kad pola Srbije ostane bez kuće, a možda i neće...

  • Nini

    10:29 // 18. 1. 2015.

    Bregoviću, vidiš li kako živi raja na jugu Srbije? Nego,šta mi obični ljudi da uradimo da pomognemo čoveku?Hajde da se organizujemo da mu pomognemo!

    • U IME SVIH NAS

      12:47 // 18. 1. 2015.

      Posto vidim da ima dobre volje da se pomogne ovom coveku, predlazem da redakcija zapocne neku akciju i svi da se ukljucimo da spasemo coveka.Jer kakva su vremena svi smo u opasnosti da nam se ovo desi

  • stojkovic milan

    09:07 // 18. 1. 2015.

    Na koji ziro racun mozemo da uplatimo da pomognemo coveku da mu se sagradi jedna mala kucica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: