Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 18. 1. 2022.

| Društvo

Prokupčanin nakon 126 dana pobedio koronu i napustio Bolnicu

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
pacijent
Pacijent Stošić nakon 126 dana pobedio koronu; Foto: J. M.

Nakon tačno 126 dana teške borbe sa virusom korona u prokupačkoj Opštoj bolnici, 42-godišnji Miroljub Stošić uspeo je da pobedi opaku bolest. Ovaj Prokupčanin je u kovid odeljenje primljen 12. septembra prošle godine i od tada traje njegova svakodnevna borba za život.

Pokušaj da se nekoliko prvih dana leči u kućnim uslovima, ovog 42-godišnjaka je umalo koštalo života, jer se u Bolnici javio kada je korona već uzela maha.

Odmah po dolasku u Bolnicu priključen sam na mašinu za disanje sa velikim protokom kiseonika. Nekoliko meseci je ta mašina menjala moja pluća koja se na snimku nisu ni videla, već su bila obična bela mrlja – prepričava Miroljub.

Duže od 3 meseca bio je vezan za krevet, a naglašava da su mu sve vreme mnogo pomogli zaposleni u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koji su 24-sata brinuli ne samo o njemu, već o svim pacijentima.

Bilo je teško, nekih dana i situacija se uopšte ne sećam, ali je na kraju pobedio život i to je sada najvažnijeo. Mnogo mi znači podrška lekara i medicinskih sestara koju su mi pružali da uspem u svojoj nameri da ozdravim – priča Miroljub.

Naglašava da mu nikada nije nestala vera, te ističe da su mnogi pacijenti koji su ležali sa njim u Bolnici izgubili bitku sa koronom, jer sami nisu verovali da će ozdraviti.

Miroljub je krajem prošle i početkom ove godine, nakon višemesečnog lečenja i ležanja u bolničkom krevetu, morao ponovo da uči da hoda, u čemu su mu pomogli fizioterapeuti te ustanove.

I u prokupačkoj Bolnici potvrđuju da je Stošić, nakon duge i teške borbe sa virusom, uspeo da pobedi koronu i da se zdrav vrati svojoj porodici.

Miroljub je pobio sve zakone medicine, on je pobedio i izašao sa oporavljenim plućima, ali i njegova psihička snaga je očuvana. Zadatak lekara je bio da mu pre svega pruže zdravstvenu negu, jer je on bio pacijent sa izuzetno teškom kliničkom slikom i dva i po meseca sa niskom saturacijom – kaže dr Jelena Marković, specijalizant anestezije.

Ističe da je borba za Miroljubov život bila svakodnevna i da su sve vreme bodrili jedno drugog i da je na kraju pobedio opaku bolest.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebojsa

    12:40 // 20. 1. 2022.

    brate moj
    jedva čekam da u kazandzijsko opet pijemo pivo
    ti si izuzetan covek,brat,otac,sin
    bravo toplicki sine

  • Lazar

    13:17 // 19. 1. 2022.

    Bravo junace! Preziveti bolnicu u Prokuplju jednako je kao vratiti se sa Golog otoka! Ziv bio!

  • Baca

    06:45 // 19. 1. 2022.

    Hvala lekarima koji ne odustaju od borbe za pacijenta i svaka čast ovom hrabrom borcu koji je pobedio bolest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: