Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 3. 11. 2020.

| Društvo

Prokupčanin redovno plaća račune, ali i dobija tužbe za njihovo neplaćanje

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Borivoje
Borivoju na istu adresu stižu dva računa; Foto: Lj. M.

Iako tvrdi da uredno izmiruje sve račune prema firmi Por Werner&Weber koja je u Prokuplju zadužena za iznošenje smeća i da je samo jedan ugovor za jednu kantu potpisao, penzioner Borivoje Vukić kaže da je za prethodnih nekoliko godina dobio 3 tužbe od ovog preduzeća jer ne izmiruje svoje obaveze. Svi predmeti su u prokupačkom sudu, gde je u toku sudski postupak.

U PWW se pod istim imenom vode dve šifre koje fakturišu, ona koja se od 2011. vodi na ime Borivoja i druga koju je od 2016. nasledio od svog oca.

U ovoj komunalnoj firmi objašnjavaju da je nakon smrti oca pored svog računa, Borivoje preuzeo i njegov, a on tvrdi da drugi ugovor nikada nije potpisao niti mu je jasno kako se to kanta za smeće nasleđuje, naročito zato što tvrdi da u domaćinstvu i dalje imaju samo jednu.

U toj kući sa 2 ulaza živi sada Borivoje i njegov sin sa porodicom, to je izjava inkasanata sa terena. Pokojni otac Radosav je živeo u tom drugom ulazu i plaćao, a zatim je Borivoje to nasledio. Čudi me da se drznuo da se tako ponaša i da obaveštava medije. To što on nije preuzeo drugu kantu i nema 2 ugovora je njegova stvar, radi se o uslugama od javnog interesa i svaki građanin mora da to poštuje – kaže Slaviša Stanković direktor PWW.

Borivoje 1 Ugovor koji je Borivoje nasledio od svog oca za korišćenje jedne kante za smeće; Foto: Lj. M.Sa druge strane, Borivoje tvrdi da nikada nije potpisao ugovor sa firmom PWW i zadužio kantu koju su oni dali svakom korisniku nakon pruzimanja posla iznošenja smeća od strane tadašnjeg JKP „Čistoća“ 2011. godine.

Moj otac je te godine potpisao ugovor sa PWW i zadužio kantu za odlaganje smeća, to je jedini ugovor i jedina kanta koju imamo i za čije usluge iznošenja redovno plaćamo naknadu. Međutim, oni pod mojim imenom vode još jednu šifru, ne znam po kom osnovu iako ja nikada nisam dobio kantu niti mi ona treba jer živim u zajedničkom domaćinstvu sa sinom u jednoj kući, kao i svi građani Prokuplja koji za jedan porodični objekat dobijaju jedan račun – tvrdi Borivoje.

Dodaje da se PWW u Prokuplju više puta obraćao sa zahtevom da se čitav slučaj razreši i da mu ne šalju duple račune, te da on redovno izmiruje dugovanja po jednom računu, ali da nadležni u firmi sve vreme to ignorišu. komunalni računi Dva računa na istoj adresi porodične kuće; Foto: Lj. M.

Oni uporno mene tuže po tom nekom računu koji ja niti sam kada plaćao, niti sam potpisao bilo kakav ugovor sa njima. Pre smrti oca sam živeo u zajedničkom domaćinstvu sa njim, a nakon toga sam sve nasledio pa i taj račun koji uredno plaćam. Smatram da ova firma kao monopolista u Prokuplju fakturiše po ličnom nahođenju i ja ću pravdu potražiti na sudu, gde su toku 3 postupka za 3 različite tužbe od strane Por Werner&Weber- dodaje Borivoje.

Inače, prethodnih godina građani Prokuplja su više puta žalili na usluge ovog preduzeća, a najčešće pritužbe su, osim na visoke cene iznošenja smeća, na neredovno pražnjenje kontejnera, iznošenje kanti, curenje tečnosti neprijatnog mirisa ulicom iz kamiona.

Ugovor potpisan 2011. godine nepovoljan i za građane i za vlast

Uslugama koje naplaćuje i pruža ova firma u Prokuplju, nije zadovoljna ni gradska vlast nakon 2012. godine koja je u više navrata javno kritikovala njihov rad, ali i odbijala zahteve za povećanje cena usluga koje oni redovno godišnje šalju bar po jednom.

Postoji nesrazmera pruženih usluga i naknade za te usluge, jer izostaje kontinuitet u sakupljanju i odvoženju otpada, zbog čega smo mišljenja da se rad PWW mora podići na viši nivo, između ostalog i jer je Prokuplje dobilo status grada i da se moraju poboljšati i higijena i čistoća na ulicama-rekli su ranije u Gradskoj upravi Prokuplja.

Kako tvrde, na osnovu ugovora koji je potpisan 2011. godine i to na 25 godina, ovo preduzeće je maksimalno zaštićeno, tako da Grad Prokuplje nema pravni osnov da bilo kako utiče na njegov rad, a preduzeće Porr-Werner Weber je sebe zaštitilo ugovorom koji je nepovoljan i po građane i po Grad Prokuplje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: