Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 1. 6. 2016.

| Društvo

Prokupčanka na dva republička takmičenja osvojila tri nagrade

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
ana-sa-diplomama-1.jpg
Ana već od prve godine srednje škole niže uspehe; foto: Lj.M.

Učenica prvog razreda Medicinske škole "Dr Aleksa Savić" Ana Vilimonović iz Prokuplja osvojila je na dva odvojena republička takmičenja tri nagrade, i to jedno prvo i dva treća mesta.

Ana je pojedinačno osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju u Valjevu iz anatomije i fiziologije i ekipno sa još dva učenika ove škole treće mesto, dok je na drugom, odvojenom takmičenju u na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima zauzela treće mesto.

Ova skromna i talentovana učenica kaže da se uporedo spremala za takmičenja, iako oblast i gradivo koje je pripremala nije bilo ni približno slično. Ipak, tvrdi da i pored velikog rada i odricanja, ukoliko se vreme dobro isplanira, može sve da se stigne i uradi. 2 Ana se u slobodno vreme bavi i glumom; foto: Lj.M.

Iako sam se prethodnih nekoliko meseci puno spremala i učila, bilo je vremena i za druge aktivnosti, poput izlaska sa drugaricama, druženja, šetnje. Smatram da kada se dobro isplanira vreme, može sve da se uradi. Uporedo sam se spremala za takmičenje iz anatomije i knjižvnosti, što mi je dodatno otežalo. Međutim, sada nakon dobrih rezultata, trud se isplatio – kaže Ana.

Dodaje da je na Republičkom takmičenju iz anatomije i fiziologije u Valjevu učestvovalo12 škola iz cele Srbije, a da je na takmičenju iz književnosti na Književnoj olimpijadi u Karlovačkoj gimnaziji, učestvovalo 400 učenika, gde je osvojila odlično treće mesto.

Posebno mi je drago za ovaj uspeh jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Mnogo su mi pomogli i profesori koji mi predaju i koji su imali dovoljno strpljenja i vremena da mi često i nakon časova, kroz dodatnu nastavu, objasne sve ono što me je zanimalo i što mi je bilo nejasno – ističe Ana.

3 Ana sa profesorkama koje posebno ističu njen talenat; foto: Lj.M.Naglašava da će i dalje usavršavati svoje znanje i doprinositi koliko može svojim rezultatima i uspesima ne samo svojoj afirmaciji, već i promociji škole, ali i grada Prokuplja, gde živi. 

Njene profesorke Vladanka Veličković, profesor anatomije i fiziologije i Nina Pršić, profesor srpskog jezika, tvrde da se ne sećaju da su poslednjih godina imale talentovanije dete od Ane čiji je, između ostalog, trud i rezultat vidljiv već na prvoj godini školovanja.

Ana je jedan svestran i talentovan đak. Uspela je kao retko ko da se za kratko vreme pripremi za dva velika takmičenja iz različitih oblasti i da osvoji nagrade. Smatram da je pred njom svetla budućnost i da će ljudi koji se brinu za obrazovanje naći načina da je nagrade i pomognu. Ne radi se samo o materijalnoj podršci već i o svakoj drugoj, a ponekad je dovoljna i samo lepa reč – kaže profesorka Nina Pršić.

I njena koleginica Vladanka Veličković potvrđuje činjenicu da je Ana super talentovana devojčica koja ima sve preduslove da u budućnosti postane vrhunski doktor i stručnjak.

U neformalnom razgovoru mi je rekla da će nakon srednje škole upisati medicinu. Sa znanjem koje već sada poseduje, smatram da je to pravi izbor, mada, koliko vidim, ni književnost joj nije strana. U svakom slučaju, radi se o vrednoj i predanoj devojčici – dodaje profesorka Vladanka Veličković.

Inače, Ana Vilimonović se u slobodno vreme bavi glumom, a tokom osmogodišnjeg školovanja već je učestvovala na brojnim takmičenjima i osvajala prva mesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Jaric

    01:50 // 2. 6. 2016.

    Svaka cast curi stvarno. Posto je svestrana, neka odmah krene da uci nemacki ako plnira da studira medicinu, ako vec ne uci. I sto dalje od niskog medicinskog. Nisu sjajni ni ostali medicinski fakulteti ali ovaj je propast!!! Ovo je dobronameran savet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: