Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 27. 7. 2017.

Prokuplje: Sindikalci dižu glas i najavljuju borbu za svakog zaposlenog

pk Sindikate zanima kriterijum za otpuštanje; foto: Lj. M.

Odluka o otpuštanju 90 opštinara u Prokuplju, uznemirila je većinu zaposlenih, a pojedini predstavnici sindikata smatraju da je doneta paušalno, bez kriterijuma i da su je navodno potpisali članovi Opštinskog veća koji su postavljeni politički, bez ikakvog znanja i kompetentnosti, jer je većini to i prvi posao. Predsednik Opštine kaže da je moralo tako, kako ne bi ostali bez para iz republičke kase.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Vlada

    17:55 // 27. 7. 2017.

    Svi znaju da je u sistemu lokalne samouprave 30-40% zaposlenih visak i da je taj ogromni visak zaposlenih upropastio Prokuplje gde za 5 godina nisu asfaltirane 2 ulice, ali ovakva perfidnost da smanje broj zaposlenih i preko one cifre koju trazi ministarstvo kako bi posle na njihova mesta primili svoje jurisnike, pa to je necuveno!

  • Zlatica

    19:50 // 27. 7. 2017.

    Malo drustvo, ali odabrano. Skupili se MAJSTORI svih zanata da podignu Prokuplje. Svoje najblize zaposlili na dobra mesta, a narodu koji prima, ne platu, pre socijalu, hoce i to da oduzmu. Plata vecnika 90.000,00 din. Hajde da ukinemo vecnike i najurimo nepismenu bandu. Odbornike koji su glasali za otpustanje, a i sami rade u istim ustanovama , prve najuriti. Da pokazu narodu da je to potrebno.

  • Kaljari

    23:21 // 27. 7. 2017.

    Podrska prokupackim sindikalcima!
    Niski sindikalci odmaraju, mnogi od njih su i clanovi SNS!Briga ih za najavljenu racionalizaciju u Nisu,njih nece dotaci!

  • Miroslav Stankovic

    09:42 // 28. 7. 2017.

    ''Igra mečka u''čičini''-stric, će dođe i kod nas'', kaže poslovica! Bude se Istok i Zapad, budo se Sever i Jug'', kaže pesma, pa se eto budei ugroženi (ne)radnici sa državnih jasla. Uz izvinjenje svim poštenim, najviše je neradnika u državnoj službi. Ali smatram da su ovi štrajkači u pravu.I želim im da uspeju i oteraju podrepaše.

  • Овца за шишање

    11:38 // 28. 7. 2017.

    Синдикализам у СрбијЕ?! Ахахахахахахахахаха... Беее, беее, беее...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: