Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 8. 2. 2023.

| Društvo

Prokuplje dobija novi park, za drugu fazu radova oko 14 miliona dinara

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
park
Završava se novi park u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Prokupčani će do septembra dobiti novi savremeni park u sklopu koga će biti i dečije igralište sa mobilijarom, u Ulici Arsenija Čarnojevića u blizini sadašnjeg Doma zdravlja gde se dograđuje deo u kome će biti smeštena Bolnica i gde se gradi crkva Svetog Đorđa. U toku je tender za izvođenje druge faze radova na uređenju parka, popločavanje behaton pločama, čija je vrednost procenjena na 13.902.000 dinara.

Tender je otvoren do 13. februara, iz Gradske uprave naglašavaju da su radovi na uređenju tog parka planirani da se odvijaju u četiri faze i da će nakon toga taj deo grada dobiti sasvim drugačiji i lepši izgled.

Prošle godine je započeto uređenje tog prostora, a tada je JKP Hammeum uradilo betonske radove, nivelaciju i potporne zidove na parku površine oko 50 ari. Očekujemo da sve četiri faze koliko je planirano za uređenje tog parka budu završene do septembra ove godine, a deo novca ćemo obezbediti i od nadležnih ministarstava - kažu u Gradskoj upravi Prokuplja.

U toj fazi od najpovoljnijeg izvođača se traži da obezbedi behaton ploče tipa “riano” debljine 6 cm, izrada tamponskog sloja debljine 15 cm od tucanika za popločavanje staza i popločanje amfitetatra behaton pločama tipa "Coloseum" debljine 6 cm, a rok za izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovanovic srdjan

    16:45 // 10. 2. 2023.

    Dokle vise da pametujete srbi samo nesto kroz neki tender da se ukrade bolje da date pare da se zeleznicka stanica i pruga ocisti i pored bolnice prava deponija bacaju ljudi na sve strane to im je kucno vaspitanje

  • siguran neglas

    08:54 // 9. 2. 2023.

    Likvidiraju gradska preduzeća i ustanove. Našu decu isteruju na ulicu, svoju decu zapošljavaju. Za njihovu decu, parkove i kamere ima para, za ljude nema. To je njihova politika. Napravili su od ovog grada brlog i sada uživaju.

  • Milan

    22:08 // 8. 2. 2023.

    Park je na putu za taštinu kuću.Tamo je i asfaltiran put, "herojski toplički narod"nije reagovao.Putni troškovi prolaze "po zakonu."Kirija za Dom zdravlja prolazi.Postao je i docent.Toplica je propala.On i nikogovići napreduju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: