Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 20. 6. 2023.

| Društvo

Prokuplje kao Beograd, besplatni udžbenici prvacima plaćeni iz budžeta

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
knjige
Knjige će dobiti svi učenici koji ove godine upisuju prvi razred; FotoIlustracija: A. K.

Učenici na teritoriji Prokuplja koji će školske 2023/2024. godine upisati prvi razred dobiće besplatne udžbenike, nakon što se izabere najpovoljniji ponuđač na tenderu koji je raspisala gradska vlast u Prokuplju. Rok za prijavu je 22. jun, a vrednost nabavke 3.233.827 dinara.

Udžbenici se naručuju od izdavačkih kuća Eduka, Klett, Novi Logos, Akronolo i Data status, a potrebna količina i vrsta udžbenika date su okvirno.

Kao i predhodnih godina i ove smo krenuli u nabavku beplatnih knjiga za sve učenike prvih razreda na teritoriji Grada Prokuplja. Udžbenike će dobiti polaznici svih 6 škola na teritoriji grada, Ratko Pavlović “Ćićko”, Nikodije Stojanović “Tatko”, “9. oktobar”, Milić Rakić “Mirko” u Prokuplju, kao i škole Svetislav Mirković Nenad u Maloj Plani i Vuk Karadžić u Žitnom Potoku. U pitanju je 372 kompleta za prvi razred, koliko je planirano da se od sledeće školske godine upiše u školama na teritoriji Prokuplja. Od tog broja, 270 će upisati prvi razred u školama u Prokuplju i 102 prvaka u seoskim školama na teritoriji grada - kaže Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Dodaje da će nakon završeog postupka nabavke, knjige biti distribuirane direktno na adrese osnovnih škola.


Cene udžbenika svake godine veliki udarac za kućni budžet

Za roditelje, kraj školske godine je i početak pripreme za narednu jer već moraju da krenu sa uplatama za udžbenike za sledeći razred, a iz godine u godinu, to je kako kažu, novi udar na njihov džep jer su udžbenici iz godine u godinu sve skuplji.

Za pojedine razrede, cene idu i preko 17.000 dinara, dok roditelji prvaka za početak školovanja moraju da izdvoje preko 10.000 dinara samo za udžbenike.

Inače, knjige za peti razred su od 4.000 preko Fondacije Kavčić do 12.000 dinara kod stranih izdavača koje škole češće odaberu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Magarevo

    16:08 // 20. 6. 2023.

    Mora nekako da se opravda prodaja lokala u centru grada.Jadno...

  • slavko

    15:04 // 20. 6. 2023.

    TakoE i u Nis, kad se ne bi toliko pljackalo!

  • PK

    14:54 // 20. 6. 2023.

    Daleko je Prokuplje od Beograda....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: