Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 1. 5. 2020.

| Društvo

Prokuplje obezbedilo pakete za najugroženije građane

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
paketi
Pakete će građanima dostavljati Crveni krst u Prokuplju; Foto: Lj. M.

U okviru odobrenog projekta "Narodna kuhinja i socijalna delatnost“, gradska vlast u Prokuplju naložila je Crvenom krstu da po hitnom postupku sprovede nabavku i organizuje dostavu paketa hrane za socijalno ugroženo stanovništvo sa teritorije Prokuplja.

Time će, nakon Blaca i Kuršumlije, u narednom periodu neophodna pomoć stići i do najugroženijih Prokupčana, kako sa teritorije grada, tako i onih iz seoskih područja.

Pravo na pomoć, koja se sastoji od paketa sa prehrambenim namirnicama i kućnom hemijom, imaće osobe koje se nalaze na spisku Centra za socijalni rad.

Urgentno želimo da pomognemo socijalno ugroženom stanovništvu. Osim građana sa spiska Centra za socijalni rad, pravo na pomoć imaju i porodice koje spadaju u grupu pravno nevidljivih, odnosno osobe koje nemaju ragulisan pravni status, a nalaze se u teškoj finansijskoj i materijalnoj situaciji – rekao je komandant Kriznog štaba Aleksandar Simonović.

On ističe da će za takvae ljude Crvenom krstu spisak dostaviti predstavnici mesnih zajednica sa teritorije Prokuplja.

Jedina opština u Toplici koja za sada nije obezbedila pomoć za svoje sugrađane u vreme vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona je opština Žitorađa.

U ovoj opštini, i pored vise pokušaja, nismo uspeli da saznamo da li će i kada sagledati svoje sugrađane kojima je pomoć neophodna, jer najveći deo stanovništva preživljava baveći se poljoprivredom, pa zbog čitave situacije i nemogućnosti da prodaju sezonsko voće i povrće koje su proizveli, većina njih jedva preživljava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: