Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 12. 10. 2011.

| Društvo

Prokuplje: penzioneri započinju proteste

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, penzioneri protest

Nekoliko desetina članova Udruženja penzionera Prokuplja okupilo se ispred prostorija svog Udruženja zahtevajući da se preispita regularnost izbora rukovodstva ove organizacije, koji je u toku.

Oni smatraju da politička partija PUPS želi da nametne svoje članove kako bi uzurpiralo prostorije i članstvo. Penzioneri najavljuju proteste do ispunjenja zahteva i najavljuju masovna okupljanja.

- Tražimo da čovek koji je izabran od strane penzionerske organizacije Srbije da sprovede i nadgleda izbore, Milovan Vučićević podnese neopozivu ostavku. On je umesto da bude samo kontrolor, sebe postavio za kandidata za predsedničko mesto, iako po statutu nije imao pravo na to. Osim toga, Vučićević je predsednik i Opštinske organizacije Krkobabićevog PUPS-a u Prokuplju, ali i visoki funkcioner te stranke u Beogradu - kaže Radisav Đokić, jedan od organizatora protesta.

On dodaje da su penzioneri nestranačka organizacija, naglašavajući da u njihovom Udruženju ima aktivista svih političkih partija i da ne žele da ih PUPS svojata.

- Naša organizacija ima oko 10.000 članova iz svih političkih partija. Njima niko ne može da uskrati pravo da budu naklonjeni jednoj ili drugoj stranci. Ono što penzioneri sigurno ne žele, je da se svi stave pod kapu Krkobabićeve stranke, koja je već uzurpirala deo naših prostorija za sedište Opštinskog odbora u Prokuplju služeći se bez ikakve nadoknade telefonima Udruženja penzionera i uzurpiranjem članstva u političke svrhe bez ikakve kontrole - dodaje Đokić.

Problemi u Udruženju penzionera počeli su početkom godine, kada je nakon optužbe za zloupotrebu položaja i nenamensko trošenje novca od pojedinih članova penzionerske organizacije, smenjen dotadašnji predsednik Miroljub Kocić.

Od tada traje „bitka“ za upražnjeno mesto koja se intenzivira iz dana u dan, kako se približavaju izbori jer očigledno je da u Prokuplju, Udruženje penzionera sa svojih 10.000 članova predstavlja gotovo četvrtinu glasačkog tela.

Penzioneri zahtevaju od pravosudnih organa, policije i nadležnih inspekcija da se postupci koji se vode protiv bivšieg rukovodstva ove organizacije u zakonskom roku procesuiraju. Oni će zahteve sa ovog skupa poslati Republičkom odboru Saveza penzionera Srbije, predsedniku Osnovnog suda u prokuplju, Republičkom javnom tužilaštvu i dr.

Penzionere su verbalno podržale gotovo sve opozicione partije u SO Prokuplje, ali i pored činjenice da je Filip Jovanović predsednik OO Nove Srbije na poslednjoj sednici pre dva dana sa skupštinske govornice pozvao sve odbornike da podrže skup, sem njega i jednog člana odborničke grupe Pokret za jug, niko od odbornika nije našao za shodno da se odazove.

Milovan Vučićević nije bio dostupan za komentar i izjavu povodom protesta ispred organizacije koju zastupa, jer je kako su nam rekli službeno odstutan i van teritorije opštine Prokuplje. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: