Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 6. 4. 2020.

| Društvo

Prokuplje preventivno sprema rezervni smeštaj za lakše obolele od virusa korona

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
dom učenika
Prva rezervna varijanta za smeštaj obolelih je Dom učenika u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Kako bi se eventualno pripremili za povećan broj inficiranih virusom korona, a samim tim i rasteretili smeštajne kapacitete prokupačke bolnice koja pokriva celu Toplicu, nadležni u Prokuplju su uputili dopis republičkom Štabu za krizne situacije i Vojsci Srbije kako bi im pomogli u opremanju smeštajnih kapaciteta u kojima će, u slučaju potrebe, biti izmešteni zaraženi sa lakšim simptomima.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kaže da je Krizni već preduzeo mere i proceduru za nabavku 150 ležajeva.

Uporedo sa dopisom za pomoć državnih organa i Vojske, mi smo preduzeli korake da eventualno povećanje broja zaraženih dočekamo spremno. Moram da naglasim da za sada nema naznaka da će nam to trebati, ali se moramo pripremiti i za takvu mogućnost. Za sada nam je prva rezervna varijanta Dom učenika u Prokuplju, gde već postoje uslovi za smeštaj oko 150 pacijenata – kaže Simonović.

On ističe da je planirano da se eventualno, dodatni kapaciteti prošire i u sportskoj sali Poljoprivredne škole koja je nedavno renovirana i gde postoje svi uslovi za privremenu bolnicu i smeštaj lakših pacijenata.

Inače, u Prokuplju je za sada registrovano 9 slučajeva obolelih od korona virusa, dok su tri osobe testirane i za njih se čekaju rezultati.

Što se tiče ostalih opština Topličkog okruga, u Kuršumliji su za sada 2 potvrđena slučaja zaraze, dok u opštinama Blace i Žitorađa za sada nema zvanično obolelih od korone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SIMA

    12:01 // 11. 4. 2020.

    Cekaj a HALA zar u njoj nema mesta za krevete SILNE PARE SU ULOZENE U NJU Ili se bar tako kaze :-)

  • beriljac

    21:45 // 6. 4. 2020.

    Sala poljoprivredne škole nema adekvatne uslove za smeštaj obolelih.Nema adekvatnog grejanja,kupatila,tuševa,tople vode.Ako e pod renoviranjem podrazumeva krečenje i hoblovanje parketa onda je stvarno sređena.Sve ostalo je loše.

    • Pantelija

      22:43 // 6. 4. 2020.

      Beriljce, sala poljoprivredne skole je kompletno renovirana pre dve godine , sto bi rekli od poda do plafona . Sama skola se nalazi na ulazu u Prokuplje iz pravca Nisa, te nije zgoreg da je ponekada i samo vizuelno posetis .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: