Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:46, 31. 3. 2010.

| Društvo

Prokuplje: radnici suspendovani zbog štrajka

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti

Četiri radnika, članovi štrajkačkog odbora Javnog preduzeća „Gradski vodovod“, suspendovana su do daljeg sa posla, jer, navodno predvode nezakonitu jednočasovnu obustavu rada u ovom preuzeću.

Boban Cvetković, Miroslav Hadžić, Milivoje Ranković i Ljubiša Živković, suspendovani radnici, kažu da se direktor ponaša bahato i da ovim činom želi da pokaže da niko u firmi ne sme da razmišlja drukačije.

- Mi smo izabrani od strane radnika, članova sindikata preduzeća. Jednočasovnu obustavu rada legalno smo prijavili, jer smo tražili isplatu zaostalih plata za proteklih pet meseci. Međutim, direktor Radosav Milenković ne želi čak ni da nas ovih nekoliko dana, koliko smo u štrajku, primi i sasluša – tvrdi Boban Cvetković.

Cvetković kaže da su njih četvorica samo predstavnici velike većine nezadovoljnih u preduzeću i da predstavljaju preko 140 od oko 200 radnika koliko ih je upošljeno u firmi.

– Direktor ne želi ništa pametno da kaže i uradi kako bi zaštitio radnike, najlakše je napisati otkaz ljudima. Mi samo tražimo naše pravo i zarade koje nam sleduju po zakonu. Plata kasni pet meseci i egzistencija naših porodica je ugrožena, jer jednostavno nemamo od čega da ih izdržavamo – kažu nezadovoljni radnici i naglašavaju da neće odustati od protesta dok god im se neisplate zaostale zarade.

Direktor Milenković tvrdi da je štrajk nezakonit i da je to zaključila i inspekcija rada. On naglašava da je „Vodovod“ ozbiljna ustanova pa je prinuđen da postupa po zakonu. 

Milenković je potvrdio da su radnici koji su predvodili obustavu suspendovani do daljeg i kaže da će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Radnici Komunalnog javnog preduzeća „Gradski vodovod“, započeli su protest nezadovoljni zbog neisplaćenih ličnih dohodaka za proteklih pet meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    21:31 // 31. 3. 2010.

    Cisto da neko ko cita zna jednu informaciju. Pre 2000 ite to isto preduzece je imalo 4 puta manje radnika nego danas!!!! I To je bilo jedno preduzece vodovod-cistoca-trznice. Danas postoje 3 preduzeca sa preko 400 radnika a nekada je radilo nepunih 100. Partijska drzava

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: