Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 14. 3. 2012.

| Društvo

Prokuplje: sela i dalje bez vode

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
sela bez vode

Iako je snabdevanje vodom na području Prokuplja normalizovano, nema vode u selima koja su ispod akumulacije Bresnica, a priključena su na vodovodnu mrežu.

Reč je o selima Mala Plana, Resinca, Merovac i ostalima u kojima mesec dana nema vode.

Meštani ovih sela, iako imaju bunare u dvorištima, boje se da koriste tu vodu jer je godinama unazad nisu trošili. Oni su izrevoltirani jer nemaju vodu za piće i osnovne potrebe i smatraju da su namerno isključeni sa vodovoda, kako bi se obezbedilo Prokuplje.

Direktor prokupačkog Javnog preduzeća "Gradski vodovod" Radoslav Milenković kaže da ne zna kada će se vodosnabdevanje normalizovati jer je akumulacija i dalje prazna.

- Trenutno je u njoj 68 litara vode u sekundi, a za pokrivanje 85 odsto stanovništva potrebno je da bude 140 litara u sekundi. Očekivali smo da će se sneg brže otopiti, ali na žalost oko akumulacije zbog niskih temperatura, još uvek nema topljenja. Grad se pokrio vodocrpnom stanicom Bumburek i tako je, barem u Prokuplju, premoštena nestašica - objašnjava Milenković.

On dodaje da jedino što mogu da učine za meštane ugroženih sela jeste da povremeno na njihov poziv odvezu cisterne sa pijaćom vodom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bogoljub

    10:28 // 16. 3. 2012.

    Faca ovog direktora sve govori kakav je covek.Fuuujjjj !

  • Paja Patak

    23:25 // 15. 3. 2012.

    On je bruka za Prokuplje, ali njega nije briga ko šta misli o njemu sve dok može da lopoviše po vodovodu. Skoro je smislio i doneo odluku da svim građanima koji žive u zgradama u kojima u svakom stanu postoji po jedan vodomer, koji je inače privatno vlasništvo vlasnika stana, oduzme i da postavi samo jedan na čitavoj zgradi a onda da se stanari sami između sebe dogovore, ko će koliko da plaća vodu. E sad, postavlja se pitanje gde će otići vodomeri, koje vodovod bude prikupio od valsnika stanova , kada se zna da po novom zakonu od ove godine svaki stan mora imati svoj zasebni vodomer.

    • Aleksandar

      08:35 // 16. 3. 2012.

      Cuo sam za tu nameru. To je u suprotnosti za zakonom o zastiti potrosaca i samo jednu stvar znam, a to je da meni nece zameniti vodomer pa makar se vukli do vrhovnog suda. Po zakonu ukoliko postoje tehnicke mogucnosti svako je duzan da placa onoliko koliko potrosi. U nekim gradovima gde se placalo na nivou cele zgrade sada ubrzano uvode vodomere pojedinacno u stanove. Ali ovaj strucnjak nas uverava da treba da nam skinu vodomere jer je tako u svim vecim gradovima sto je laz. Inace narod ko narod, nema pojma ni o cemu i to tako prolazi. Ali samo neka dodju u moju zgradu ima lepo da se provedu, ima da zovem sve moguce medije i da se tuzim ako treba sa Vodovodm. Inace to zajednicko placanje samo dovodi do vece potrosnje jer svako trosi "u fazonu sta me briga" i plus ima da budu svadje stanara oko placanja.

    • Jelica

      14:01 // 16. 3. 2012.

      Pa svi znamo šta će sa našim oduzetim vodomerima. Prodaće ih verovatno u neke druge gradove a onda će nakon nekoliko godina da nas teraju ponovo da ih kupujemo.

  • Miki

    21:17 // 14. 3. 2012.

    Prvo nije tacno da se sneg ne topi, bio sam nedavno na jezeru sneg se otopio. Ali je problem sto je jesen bila jako susna, zemlja je suva i Bresnicka reka se samo neznatno oporavila tako da je dotok jos uvek manji nego sto je potrebno i jezero se ne puni. Ne mogu da verujemd da covek koji je direktor ne ume to da objasni nego bukvalno lupa kako se sneg nije otopio i kako je tamo jos uvek mraz. Pa nije to jezero na Himalajima. Inace doticni je direktor vodovoda vec jedno 20 godina pa me cisto interesuje da li je stvarno toliko nezamenjljiv?

    • misa

      08:31 // 15. 3. 2012.

      Direktor je dosao iz DS-a i on poima nema oko vodovoda,nimalo nije strucan,ali je strucan da zaposljava kadrove DS-a i rodbinske veze,sto on to i ne krije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: