Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 23. 4. 2012.

| Društvo

Prokuplje: školsko dvorište neasfaltirano

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, izrovano dvoriste

Oko 1.200 učenika Osnovne škole "Milić Rakić Mirko" i Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju, koje koriste isto dvorište, ovih dana gotovo da ne mogu stići do škole zbog velikih bara koje su pune vode.

Zajedničko dvorište škola od oko 1.000 kvadrata je neasfaltirano, pa u vreme čestih kiša natopi se vodom, tako da je ispred ulaza čitavo malo jezero.

Nadležni u školama kažu da je ovo dugogodišnji problem koji se ne rešava i pored činjenice da se škole nalaze u samom centru grada.

Kako nemaju para da same finansiraju asfaltiranje dvorišta, tražena su sredstva od lokalne samouprave nekoliko puta, ali sem obećanja da će problem rešiti, niko ga do sada nije rešio.

- Radi se o prostoru od blizu 1.000 kvadrata, za koju je škola uradila predračun. Ukupno bi za sve radove trebalo da se izdvoji 3,5 miliona dinara. Mi nemamo te pare, pa smo tražili od lokalne samouprave da nam reši problem. U vreme čestih kiša kao što je to slučaj ovih dana, gotovo je nemoguće prići ulazu – kaže Milan Kaličanin, direktor Tehničke škole "15. maj".

On napominje da se, osim škole, u dvorištu nalazi i fiskulturna sala koju za treninge koriste mnogi sportski klubovi u gradu, pa je i njima otežan ulaz.

Osim toga, preko puta škole se nalazi gradska pijaca, pa se veliki broj automobila parkira u njenom dvorištu.

- Veliki problem nam predstavljaju parkirani automobili, koje građani zbog nedostatka prostora na ulici parkiraju u našem dvorištu. To je doprinelo da se naprave rupe, koje se napune vodom pa đaci moraju da se dovijaju na razne načine kako bi im cipele ostale suve prilikom dolaska u školu. Ovo je postao ozbiljan problem u zadnje vreme, i smatram da se urgentno mora rešiti - rekao je Kaličanin.

On dodaje da je za dvadesetak dana u ovoj školi će biti organizovano Regionalno takmičenje iz oblasti elektrotehnike.

- Očekujemo đake i mentore iz 19 škola sa juga i jugoistoka Srbije i prvi utisak koji će poneti su ogromne rupe koje su se pojavile u našem školskom dvorištu – dodaje Kaličanin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: