Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 29. 9. 2011.

| Društvo

Prokuplje: štrajkuje glađu zbog unuka

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
prokuplje, strajkuje gladju

Sedamdesettrogodišnji Jablan Mitrović, koji je raseljeno lice sa Kosmeta smešteno u selu Mađare, kod Prokuplja juče je započeo štrajk glađu ispred zgrade prokupačkog suda.

Mitrović, koji živi sa sinom Nebojšom i njegovom suprugom traži da im se vrate Milan (6) i Miroslav (10), njegovi unučići, koje je Centar za socijalni rad u Prokuplju pre par dana dao hraniteljskoj porodici na čuvanje.

Mitrović tvrdi da je činjenica da teško žive i da ni sin ni snaja ne rade, ali da su do sada uspevali da čuvaju decu.

- Snalazimo se kako znamo, ali ipak deca žive u svojoj porodici, kraj oca i majke. Sada više nisu sa nama i ja neću odustati od štrajka sve dok ponovo ne dođu kući - kaže Jablan.

On objašnjava da njegov sin obavlja sezonske poslove i da primaju socijalu, pa ne shvata zašto su deca data hraniteljima.

- Uz to, niko nas nije obavestio gde su i već više dana ne znamo šta je sa njima - dodaje on.

U prokupačkom Centru za socijalni rad tvrde da su deca smeštena u hraniteljsku porodicu i da su pismeno obavestili Mitroviće gde se ona nalaze. Uz to, više puta su upozoravali Mitroviće da poboljšaju uslove života deci, ali oni nisu reagovali.

- Zato je Stručna komisija Centra odlučila da decu iz biološke izmesti u hraniteljsku porodicu - kažu u Centru za socijalni rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Detlic

    18:24 // 29. 9. 2011.

    Dragi zemljaci budite se ovi su poceli i decu da nam otimaju. Kao oni su skolovani a vecina kupila diplome na kosmetu i sada oni znaju sta je bolje za decu od onoga sto ih je rodio???!!?? Sramota!!! A sto se taj centar ne obrati predsedniku opstine pa da pomogne pri zaposljavanju jednog ako ne i oba roditelja? Nego cap klince - budite se SRBI opet nam prave janicare !!!

  • Vojislav

    14:03 // 29. 9. 2011.

    Stručna komisija centra za socijalni rad?, pa to treba dobro proveriti, kakve to uslove oni traže od roditelja ako znaju da su izbeglice, kako žive romska deca, zašto tamo ne odete, kako vas nije sramota, vi ste ubili tu decu za rad nekih kojima je stalo do novca, a da li ste i vi tu umešani to treba proveriti.Zašto niste najpre upoznali tu hraniteljsku porodicu sa roditeljima te dece, pa ako oni prihvate onda to možete sprovesti a ne na ovaj način.Centar za socijalni rad nije svestan šta roditelji mogu da urade, nedaj bože da ne dođe do toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: