Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 19. 10. 2011.

| Društvo

Prokuplje: sve više medicinskih radnika odlazi

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370_490x370-t-t-infektivno-prokuplje

U poslednje vreme naglo je povećan broj medicinskih radnika koji napuštaju stalno zaposlenje u prokupačkoj bolnici i odlaze u Norvešku.

Tako je za poslednje tri godine 21 radnik bolnice napustio posao i preselio se u ovu daleku zemlju.

Oni tamo rade kao obični medicinski tehničari po staračkim domovima, ali primaju platu od 2.000 evra pa naviše. Tako su pored medicinskih tehničara bolnicu napustili i više medicinske sestre i par lekara sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Razlog za odlazak, kako smatra direktor prokupačke bolnice dr Dragan Dinić, je to što oni ne vide perspektivu za svoje porodice u ovoj sredini.

- Posebno je tako na jugu Srbije. Zbog malih primanja, koja ne mogu da obezbede budućnost porodicama, naši radnici odlaze u Norvešku, gde rade posao koji je daleko ispod onog za koji su se školovali, ali koji se dobro plaća. Kroz razgovor sa njima saznali smo da su zadovoljni i da im je jedina poteškoća klimatizacija. Ostalo sve ukazuje na to da ne planiraju povratak - naglašava on i ističe da je krajnje vreme da država preduzme ozbiljne poteze kojima će se zaustaviti odliv stanovništva i nekako vratiti oni koji su otišli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    21:07 // 12. 12. 2011.

    MA JA SAM KRALJ OD KAD SAM OTISO U NORVESKU IMAM PLATU 4000 EURA KAO MED. SESTRA NAJJACI SAM BRE!!!!!!! OD SWU DECU!!!!

  • marko mtirovic

    20:00 // 28. 10. 2011.

    Ja sam jedan od "onih koji su otišli da rade u Norvešku". Sve je istina što piše u vašim vestima. Radimo poslove bolničara a ne poslove medicinskih tehničara.Svi radimo u staračkim domovima, jer tamo u bolnicama nema posla. Plata je dobra. ja konkretno primam 2500 evra a ako radim prekovremeno mogu da zaradim i preko 3000 evra.Našem direktoru VELIKO hvala što se setio nas i dao vam izjavu. On je neko ko je najviše učinio za zdravstvo u Prokuplju i možemo se ponositi njime. Kada zaradim još malo parica eto mene opet nazad...
    PS. Naši ljudiu Nporveškoj redovno čitaju južne vesti, baš zato što se bavite i manjim sredinama kao što je prokuplje. Super set, samo tako nastavite!!!

    • Jovanovic Ivan

      21:38 // 21. 11. 2011.

      Zdravo Marko ja sam Ivan iz Aleksinca.Srednju medicinsku zavrsio sam u Prokuplju a visu u Cupriji i nigde nisam radio.Stvarno mi je potreban posao i radio bih bilo gde..Postoji li neka mogucnost da se ode u Norvesku i da li nekako mozes pomoci?Unapred zahvalan..

  • hilse fra norge

    23:51 // 21. 10. 2011.

    Gluposti!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: