Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 19. 10. 2011.

Prokuplje: sve više medicinskih radnika odlazi

490x370_490x370-t-t-infektivno-prokuplje

U poslednje vreme naglo je povećan broj medicinskih radnika koji napuštaju stalno zaposlenje u prokupačkoj bolnici i odlaze u Norvešku.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan Vukadinovic

    21:14 // 19. 10. 2011.

    Na moje duboko zaljenje nisu to samo medicinski radnici iz Prokuplja. Ja poznajem troje medicinskih teh/sestara iz Nisa koji su dali otkaze i otisli u Norvesku. Dvoje od njih je otisla sa celim porodicama (igrom slucaja oboje su imali po troje dece), treci je nedavno otisao sam, ali planira da u Norvesku odvede i zenu i dvoje dece. Saldo 14 srba (i to dobrih) manje u Srbiji!!! Ne znam da li je koincidencija ali svo troje su inteligentni , posteni, dobri ljudi, jednom recju "opravni", tako da gubitak nije samo kvantitativan vec i kvalitativan.
    E, majko Srbijo...

  • Sami smo krivi.

    09:01 // 21. 10. 2011.

    Tako nam i treba,kad trpimo ovu bagru na vlasti.Oni ne napustaju radno mesto i da odlaze u Norvesku.

    • Dragan Vukadinovic

      14:15 // 22. 10. 2011.

      Fenomalna ideja, Nis je vec otvorio "svoju" kancelariju u Briselu. - ajde neka svi "evropejci" odsele u tu kancelariju. Normalno platu bi zaradili tamo jer su "nezamenljivi", "najpametniji". Pa neka tamo sprovode decentralizaciju, unapredjuju demokratiju, daju akcije od 1000 evra ....

  • Hilsen fra Norge

    14:29 // 21. 10. 2011.

    Direktore,nemoj da si toliko cinican i prost-niko ovde ne radi ispod ``nivoa``..mozda u pocetku ne radimo posao kao sto rade med. teh. na VMA,KBC..ali iskreno i nemamo dovoljno obrazovanja koje mi mozemo nadohnaditi jer nam je omoguceno samo ako smo uporni..da li si ti slep pa ne vidis u kakvim uslovima rade tvoji zdravstveni radnici u ZC Toplica na: hirurgiji-ortopediji,internom-infektivnom,PRC-u (neki su tamo i batine dobili,pisale novine)!
    Ne lupaj,molim te!!!
    Ps. sreca pa me niste primili da radim...

    • jasna pavlovic

      18:42 // 28. 10. 2011.

      Bože, spasi nas zlih ljudi!
      Ja sam lekar u ovoj ustanovi i sramota me je kad sam pročitala komentar! Pa Vi i ne zaslužujete posao sa tolikom zlobom u sebi a kamoli status jednog zdravstvenog radnika.
      Uslovi u prokupačkoj bolnici su reprezentativni za ceo Jug Srbije. Dela govore, pogledajte kako se Bolnica razvija poslednje 2 godine!
      Napred direktore, Vaši radnici su uz vas!!!

  • seoska uciteljica

    17:14 // 21. 10. 2011.

    Zasto ne "izmisle" neko dobro mesto i za prosvetne radnike,pa da i mi slatko odemo sa svojim porodicama!!!Negde gde ce nas ceniti!

    • Pera Detlic

      00:52 // 3. 12. 2011.

      Gde ce te vi jadni prosvetari? Pa vi ni vasu decu ne nauciste nista a hocete u EU.... hahahahah Stvarno ste smesni. Eeeeeejjjjj budite se.... poslednji smo po obrazovanju u svetu!!!! Jos decu ispitujete rudna bogastva bangladesa a niko i nezna gde je i sta je to?!?!?!?!?!

    • dr.Ozbiljan

      00:49 // 8. 12. 2011.

      Posao prosvetnog radnika na zapadu je mnogo tezi nego ovde kod nas...Oni nemaju raspuste nego odmore kao i svi drugi radnici.A i ne vezano za raspored moraju da rade punih 8 sati...
      Pa ko voli nek izvoli...:)))

  • hilse fra norge

    23:51 // 21. 10. 2011.

    Gluposti!!!

  • marko mtirovic

    20:00 // 28. 10. 2011.

    Ja sam jedan od "onih koji su otišli da rade u Norvešku". Sve je istina što piše u vašim vestima. Radimo poslove bolničara a ne poslove medicinskih tehničara.Svi radimo u staračkim domovima, jer tamo u bolnicama nema posla. Plata je dobra. ja konkretno primam 2500 evra a ako radim prekovremeno mogu da zaradim i preko 3000 evra.Našem direktoru VELIKO hvala što se setio nas i dao vam izjavu. On je neko ko je najviše učinio za zdravstvo u Prokuplju i možemo se ponositi njime. Kada zaradim još malo parica eto mene opet nazad...
    PS. Naši ljudiu Nporveškoj redovno čitaju južne vesti, baš zato što se bavite i manjim sredinama kao što je prokuplje. Super set, samo tako nastavite!!!

    • Jovanovic Ivan

      21:38 // 21. 11. 2011.

      Zdravo Marko ja sam Ivan iz Aleksinca.Srednju medicinsku zavrsio sam u Prokuplju a visu u Cupriji i nigde nisam radio.Stvarno mi je potreban posao i radio bih bilo gde..Postoji li neka mogucnost da se ode u Norvesku i da li nekako mozes pomoci?Unapred zahvalan..

  • Anonimus

    21:07 // 12. 12. 2011.

    MA JA SAM KRALJ OD KAD SAM OTISO U NORVESKU IMAM PLATU 4000 EURA KAO MED. SESTRA NAJJACI SAM BRE!!!!!!! OD SWU DECU!!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: