Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 10. 1. 2013.

| Društvo

Prokuplje: ugovorci najavili štrajk

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
PROKUPLJE-miodrag-gubijan-u-sredini,-predsednik-sindikata-organa-uprave.jpg

Oko sedamdesetak radnika organa uprave u Prokuplju, kojima je 31. decembra 2012. godine istekao ugovor na određeno vreme, tokom naredne nedelje započeće štrajk kako bi izvršili pritisak na aktuelnu lokalnu vlast da ih vrati na posao.

Na sastanku sa Sindikatom organa uprave doneta je odluka da se radikalizacija protesta prolongira do sledeće nedelje, kako bi se dalo vremena da se koalicioni partneri SNS, SPS i URS dogovore oko daljih koraka i eventualnog rešenja problema. Do tada će svi dolaziti na posao, iako su tokom jučerašnjeg dana usmeno upozoreni da više ne dolaze na svoja radna mesta.  2

Radnike koji su početkom godine ostali bez posla posebno iritira činjenica da se u vreme kada dobijaju otkaze zbog navodne racionalizacije radnih mesta zapošljavaju novi kadrovi, najviše iz SNS, ali ne zaostaju ni iz drugih političkih partija koje su na vlasti.

Iako se ugovorci nadaju da će nastaviti sa radom, iz vlasti poručuju da do toga neće doći, bez obzira na korake koje preduzmu. 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • stojan

    18:20 // 10. 3. 2013.

    SRAMOTA!Zaposlili su sve same neradnike,svalerke,polupismene,stranacke kolege,gospodu iz porodica na "glasu".U posti se radi sa medicinskom skolom,u bolnici sa trgovackom ili poljoprivrednom,u muzeju sa tehnickom,u biblioteci sa poljoprivrednom itd.Svi ti ste se bune i strajkuju nisu trebali ni da dodju na ta radna mesta pa se gospoda jos buni more treba jedna motka pa sve redom....

  • Radnik

    18:06 // 23. 1. 2013.

    Gubijana treba skloniti sa mesta Predsednika Sindikata.

  • Pera Detlic

    16:00 // 16. 1. 2013.

    Mislim da je totalno bezveze.... Ko ustvari hoce da strajkuje i zbog cega??????????? Pa kada su pozvani na posao istog trena su znali da nece doveka, ko je imalo normalan to vreme je trebao da iskoristi trazeci posao (sigurniji). Nije ni normalno niti prirodno da jedna mala opstina kao nasa da ima toliku administraciju. To nigde nema na planeti. A kako neko rece ajte kod Vlade J. pa vidite, mada i kod Arse, ili Slepi.... ima ih ko kusih pasa. Sve je to uradjeno pred izbore i sta sad?! Jbg pukli su i sa sobom vuku sve svoje... To je normalno. Zato batalite strajk jer nema pomoci, nego se latite nekog poslica i ne gubite vreme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: