Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 10. 3. 2015.

| Društvo

Prokuplje ukida Stručnu službu mesnih zajednica

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-Prokuplje.jpg
Zaposleni u SSMZ protiv spajanja sa "Hameumom"

Radnici Stručne službe mesnih zajednica u Prokuplju, njih 29, smatraju da gašenje ove službe i prebacivanje zaposlenih u JKP "Hameum“ ne odgovara strukturi poslova Stručne službe.

Oni su, povodom ovakvih najava, organizovali zbor na kome su prisustvovali i predstavnici sindikata Opštinske uprave i lokalni većnici.

Ipak, u Opštini kažu da racionalizacijom koja je u toku, mora da se ukine Stručna služba mesnih zajednica (SSMZ), ali da ni jedan radnik neće biti otpušten.

Mora da se nađe neko drugo rešenje za zaposlene u SSMZ, kao i u Fondu za razvoj stočarstva koji se takođe ukida. Obe ove službe nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa Vodovodom, Čistoćom i Tržnicom koji su u sklopu JKP "Hameum“ i besmisleno je da im se priključuju - kaže predsednik sindikata Opštinske uprave Miodrag Gubijan.

On dodaje da su uputili zahtev prokupačkoj lokalnoj samoupravi da iznađe neko drugo rešenje i da će u četvrtak, u odnosu na odluku lokalne samouprave, razmatrati dalje korake.

Predsednik Opštine Miroljub Paunović kaže da je državna Revizorska komisija predložila ukidanje SSMZ i da u cilju racionalizacije mora doći do spajanja i priključivanja JKP "Hameum“.

Na pitanje novinara Južnih vesti, kojem većnik Dejan Lazić nije dozvolio da prisustvuje zboru radnika, kako je moguće da se SSMZ priključi "Hameumu“ kada Statutom tog preduzeća nema delatnosti koje obavlja mesna zajednica, predsednik Paunović je rekao da neće doći do otpuštanja radnika i da će se obaviti sve zakonske formalnosti pre spajanja.

Stručna služba mesnih zajednica postoji od 1979. godine i ima 7 kancelarija na seoskom i gradskom području.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana Petrovic

    01:16 // 14. 3. 2015.

    ni ovi u vodovod i čistoću nemaju poso pa im treba pojačanje,nema logike

  • Slobodan

    22:29 // 11. 3. 2015.

    Osećam potrebu da se izvinim revizoru. Mozda čovek nema akademsko obrazovanje, a ni veze sa g. Poterom. (svaka slučajnost je potpuno namerna)

    • revizor

      15:16 // 12. 3. 2015.

      Sa Harijem nemam vezu, ali imam visoko obrazovanje.A tebi ako treba da se crta da sam na tvojoj strani i da sam želeo da te podržim...

  • Slobodan

    19:49 // 11. 3. 2015.

    Evo, vidim i da se revizor dole javio, taman da objasni ljudima kako nas je doveo u ovu situaciju, i kako da zaradiš milijardu, a potrosis dve. I kako je to kad ti je cimer na faksu Harry Potter..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: