Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 25. 1. 2024.

| Društvo

"Prolećnim" sređivanjem gradonačenica najavila nove projekte rekonstrukcije niške Tvrđave

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
tvrđava (1)
Čišćenje kao vesnik rekonstrukcije; foto: Dragana Sotirovski Zvanična fejsbuk stranica

Prolećnim sređivanjem, kako je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nazvala čišćenje Tvrđave koje bi trebalo da se podrazumeva, najavljeni su i novi projekti rekonstrukcije koji su povereni Turističkoj organizaciji.

Grad Niš formirao je poseban odsek u Turističkoj organizaciji koji će se nadalje baviti niškom Tvrđavom, koja je prošle godine dočekala veliki jubilej od 300 godina.

To u kakvom je stanju Tvrđava poslednjih godina, u više navrata nailazilo je na kritiku Nišlija.

Od urušavanja kamenih ploča sa bedema, preko obrastanja u korov, pa sve do zanemarivanja turističkog potencijala i bitnih objekata unutar Tvrđave koji su ruinirani i puni smeća, slike su koje su pratile simbol grada poslednjih godina.

Boljem stanju bi trebalo da doprinese tek formirani odsek TON-a, koji će zajedno sa JKP "Mediana" imati zadatak da to zdanje učini lepšim i pristupačnijim.

U prilog tome ide i najava gradonačelnice da je u toku je izrada i nekoliko projekata rekonstrukcije njenih unutrašnjih objekata.

Kada će projekti preći u realizaciju za sada nije poznato, ali jeste da kasne obećanja kako će prostor ispred Beogradske kapije biti potpuno uređen do najkasnije kraja 2023. godine.

To je sredinom prošle godine izjavila većnica za kulturu Andriana Anastasov, uz obrazloženje da je za taj projekat od Ministastva kulture obezbeđeno 46,8 miliona dinara.

Do tada, uređenje Tvrđave ogledaće se u čišćenju smeća i uklanjanju korova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Nejic

    14:34 // 2. 2. 2024.

    Koliko li ce biraca biti u birackom spisku sa adresom Niska tvrdjava bb?

  • Tajanstveni Alan

    19:20 // 25. 1. 2024.

    Zabrinjavajuce je koliko ovde ima naivnih, pa se pecaju, kao somovi na bucku da se nesto radi ! Nazalost, intelektualac,omedjen provincijom, potpada pod svakodnevnicu- najedi se, spavaj,poneko lepo vece u kafani, sa dobrom muzikom, kuca,posao ...Najlepse godine ,mladost,puna snaga prodjose...A, da ne mesam se u politiku, gledam svoja posla! Za to vreme, lihvari pleve, lazne diplome,radna mesta...

  • Rade Ladovina

    14:42 // 25. 1. 2024.

    "Grad formirao poseban odsek u TO koji će se baviti Tvrđavom"!Uvod u formiranje novog JP. Providan način uhlebljenja sns neradnika,ladoleža i poltrona

    • Гага

      13:21 // 26. 1. 2024.

      ...они,што саде цвеће,чисте,одржавају инфраструктуру наплаћују улазнице...тур.водичи,археолози...нису"ладолеже",већ "производни радници"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: