Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 2. 6. 2014.

| Društvo

Promene u Savetu koji odlučuje o niškoj Tvrđavi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tvrdjava-*skypercity*.jpg
Niška Tvrđava još nema titulara, foto: skypercity.com

Umesto gradskog većnika Predraga Savića, mesto predsednika Saveta za revitalizaciju niške Tvrđave preuzeo je Uroš Parlić, direktor niške Turističke organizacije.

Kako je pojašnjeno na sednici Gradskog veća, do smene na čelu Saveta došlo je upravo na inicijativu dosadašnjeg predsednika Predraga Savića.

- Ovo se radi po predlogu gospodina Savića - kratko je prokomentarisao gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Većnik Savić nije rekao zašto je odlučio da predsedničko mesto prepusti Parliću, već je ukazao na dosadašnje uspehe ovog Saveta.

- Savet je podneo inicijativu da se prava i upravljanja nad Tvrđavom, sa Republike, prebace na Grad Niš. U toku je i formiranje naučno-tehničkog odbora koji bi pomogao rad Saveta. Konsultacije su obavljenje i sa Inžinjerskom komorom oko organizacije naučnog skupa o prezentaciji niške Tvrđave, verovatno u septembru ili oktobru - rekao je Savić.

parlic Parlić novi predsednik Saveta, arhivska fotografijaNakon usvajanja ove odluke većnik Savić je istupio iz Saveta, a novi član ovog tela je doktor Aleksandar Milošević.

Pored Miloševića i Parlića u Savetu su i direktor Narodnog muzeja Slaviša Popović, direktor niškog Zavoda za zaštitu spomenika Elena Vasić Popović, privremeno "smenjeni" načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljub Mihajlović, dirketorka NKC-a Bojana Simović, arhitekta Marko Zečević, bivši većnici Miodrag Radović i Dušica Davidović i Dragan Aranđelović iz “Niške priče”.

Odluka da Parlić preuzme upravljanje Savetom nije neočekivana, jer od njegovog formiranja upravo je direktor TON-a bio najglasniji u iznošenju problema koji postoje u Tvrđavi, a ustanova koju on vodi viđena je i kao budući “titular” ovog spomenika kulture.

Podsetimo, Uroš Parlić je u decembru prošle godine, nezadovoljan naslovom teksta pozvao i psovao novinarku Južnih vesti Sanju Janačković. Desetak dana nakon toga je, na konferenciji za novinare Turističke organizacije Niša, uputio i javno izvinjenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • doc.dr. Zoran Janković

    14:00 // 2. 6. 2014.

    Savet nije kompletan - Gde su Neša Guska i Slaviša Dinić ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: