Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 15. 10. 2012.

| Društvo

Promene u Upravnim odborima

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
opstina31.jpg
Niška Gradska uprava

Na današnjoj sednici Odbora za imenovanja izmenjeni su Upravni odbori niških javnih preduzeća, a formirana je i Komisija za dodelu nagrada.

Posle promene direktora javnih preduzeća, što je bila tema prethodne sednice Odbora za imenovanja, na dnevni red su došli i Upravni odbori.

Ipak, kako kaže predsednik ovog tela Dejan Jovanović, nisu menjani kompletni Upravni odbori već samo neki od članova.

- Ovde se radi o sporadičnim zamenama samo nekih od članova Upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova za koje mislimo da bi trebalo promeniti da bi to bolje funkcionisalo – rekao je Jovanović.

Na pitanje novinara zbog čega su pojedini dosadašnji članovi Upravnih odbora smenjeni, Jovanović je objasnio da je to učinjeno na osnovu predloga odborničkih grupa.

- Na osnovu tih predloga za nove članove, mi smo razrešili stare. Na primer, odbornička grupa URS je menjala skoro sve svoje članove u Upravnim odborima, jednostavno smatraju da je 4 godine dovoljno. Verovatno su te ljude pomerili na druge funkcije, a ovde postavili nove – kaže Jovanović.

Odbor za imenovanja nije odlučivao o Upravnim odborima zdravstvenih ustanova jer njima ističe mandat 3. novembra, dok kulturne institucije moraju da se usklade sa novim Zakonom o kulturi.

Pored novih članova Upravnih odbora javnih preduzeća, Odbor za imenovanja je odlučivao i o novim školskim odborima, a formirana je i Komisija za dodelu nagrada.

Sve odluke sa današnje sednice naći će se pred odbornicima gradske Skupštine koja je planirana, prema rečima Jovanovića, za 22. oktobar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo 77

    14:01 // 17. 10. 2012.

    Ajmo sada prvi u redu za položaj su rodjaci, kumovi, strine, švalerke, poverenici...pa onda tri mesta prazno, pa tek onda normalni školovani i vredni ljudi.

  • jelena

    11:56 // 16. 10. 2012.

    Pa kakvi direktori,takvi i precednici upravnih odbora.Ništa tu nevidim čudno!

  • Александар Миладиновић

    18:06 // 15. 10. 2012.

    A Zoran Stosic sluzbenik i u prethodna dva mandata odbornik SRS-a ...

    • marko

      19:44 // 15. 10. 2012.

      tako je bio je kadar radikala.a sad mu daju da vodi sc.cair cccccc i ovaj banana prolupao kad je majstora pumpi za vodu stavio za predsednika upravnog odbora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: