Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 26. 11. 2019.

| Društvo

Promene u niškoj BIA - smenjen načelnik i njegov zamenik

Autor:S. Marković, G. Bjeletić, A. StankovIzvor:Južne vesti
vladimir vuckovic
Vladimir Vučković (desno) u društvu načelnika niške policije Slaviše Virijevića (levo) na otvaranju pozorištnog festivala "Teatar na raskršću"; foto: Vanja Keser

Prema nezvaničnim informacijama iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), dosadašnji načelnik niškog odeljenja ove Službe Vladimir Vučković smenjen je pre nekoliko dana. Pored njega, navodno je promenjen i njegov zamenik, čija su službena kola zapaljena prošlog novembra.

Sam Vučković nije mogao da potvrdi smenu zbog procedure da sve informacije idu preko beogradske centrale. Ipak, smenu nije negirao.

Umesto njega, kažu izvori Južnih vesti, na čelo niške BIA došao je operativac iz Kragujevca.

bia Na čelu niškog Odeljenja BIA, sada je, navodno, operativac iz Kragujevca; printskrin: BIAPored Vučkovića, ističu izvori, smenjen je i njegov zamenik Dušan Ćirković. Službeni auto BIA kojim se vozio Ćirković, prošlog novembra zapaljen je na parkingu na Bulevaru Nemanjića. Policija do sada nije pronašla počinioca.

O razlozima za smenu, ali i novom rukovodstvu očekuju se zvanične informacije iz centrale BIA u Beogradu, kojoj su novinari uputili pitanja.

Podsetimo, 47-godišnji Vučković je na čelu niškog Odeljenja BIA bio nekoliko godina. Odnedavno je i šef Regionalnog centra Agencije. Iza sebe ima nekoliko objavljenih proznih knjiga, a objavljivao je i publicistiku o istoriji prava, kao i istoriji Srpske pravoslavne crkve.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavisa Vajner

    16:55 // 1. 4. 2021.

    Kako se zove načelnik centra bia u Nišu.

  • Jordan Crnotravac

    07:10 // 27. 11. 2019.

    Niš je specifičan, srednjovekvni mentalni sklop je nepobitan. Ne znam kad će Sudstvo neko da ,, počisti ''. Dobijem od Suda crno na belo da sa mnom u stanu živi čovek 12 godina. Doduše, ima ime ali nema matični broj. Imam 500 svedoka da niko od smrti supruge ne živi u mom stanu -osim mene. Ma ko koga pita, neko bi, prvo polovinu, sad četvrtinu . Da, bliži mi se kraj ali me pamet nije napustila.

  • Prcko

    04:08 // 27. 11. 2019.

    Evo sluzbe koju narod najvise voli. Zna li neko da li je ova sluzba ikada nesto dobro i korisno uradila za Srbiju? Jedino znaju da cuvaju vlast i to im dobro ide. Samo, kad smo mi imali dobru vlast??? I sta onda cuvaju? Od Srbije ovi sto sad vladaju napravise jedva nesto vise od BG pasaluka sa najvecom sirotinjom u Evropi. Pitanje je da li ce i ovolika da ostane kad ih budemo najurili po 2. put

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: