Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 14. 6. 2021.

| Društvo

Promocija novih niških doktora nauka i joga povodom obeležavanja Dana Univerziteta

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
banovina
Dan Univerziteta uz jogu; foto: arhiva JV

Kao deo obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu, u utorak 15. juna, biće predstavljeni novi niški doktori nauka. Istog dana biće održano i psihološko savetovalište i koncert horova Studentskog kulturnog centra, a program će se nastaviti u nedelju 20. juna Sportskim danom i otvorenim časom joge.

Na dan kada je niški Univerzitet pre 56 godina osnovan, rektor Dragan Antić predstaviće od 12 sati u Velikoj sali nove doktore nauka i to sa Građevinsko-arhitektonskog, Ekonomskog, Elektronskog, Mašinskog, Medicinskog, Pravnog, Prirodno-matematičkog, Filozofskog, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Kako saopštavaju organizatori, istog dana će o problemima sa učenjem i pamćenjem govoriti dr Ranko Rajović na onlajn predavanju Psihološkog savetovališta SKC-a koje je zakazano za 17 sati.

Uveče, od 20:30, u dvorištu Univerziteta nastupiće Akademski i Ženski akademski hor SKC-a, pod dirigentskim palicama Zorana Stanisavljevića i Ivane Mirović.

Kako je najavljeno, na terenima Osnovne škole “Duško Radović” 20. juna biće održan i Sportski dan studenata Univerziteta u Nišu u organizaciji Studentskog parlamenta i Sportskog udruženja niškog Univerziteta.

Program obeležavanja Dana Univerziteta biće zatvoren časom joge u dvorištu, koji će biti otvoren za sve posetioce, a povod njegovog održavanja je i Međunarodni dan joge - kaže Nataša Nikolić iz Holističkog centra i edukativnog prostora “Chandra”.

Čas je besplatan, ali je potrebno prijaviti se putem mejl adrese: [email protected], najkasnije do 18. juna.

Podsetimo, do sada su u okviru obeležavanja 56 godina Univerziteta u Nišu najboljim studentima uručene povelje za postignute rezultate i dosadašnji uspeh, a održana je i izložba radova studenata Fakulteta umetnosti, koje građani mogu pogledati na sajtu Ogranka SANU u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: