Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 27. 4. 2023.

| Društvo

Promocija penzionerskih kartica u Leskovcu, iz SSP-a traže jednake pogodnosti za sve

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Penzioneri Leskovac
Prosečna penzija u Leskovcu 27.000, a u Beogradu 43.000 dinara; foto: M. M.

Sa 11 privatnih i gradskih preduzeća Filijala PIO Fonda u Leskovcu danas je potpisala ugovore prema kojima će sa penzionerskim karticama najstariji stanovnici od 1. oktobra moći da ostvaruju određene popuste. Međutim, da penzioneri u Leskovcu i Beogradu nemaju iste pogodnosti tvrde iz SSP-a, zbog čega su formirali Forum penzionera.

​​​​​Da su penzioneri stub društva, kao i da su upravo oni najzaslužniji za razvoj Srbije, tvrdi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji dodaje da je siguran da će se veliki broj leskovačkih penzionera prijaviti za karticu i tako ostvariti popuste na skoro svim poljima, te da je to način da im se država oduži za prethodni period.

Kako bi što više penzionera bilo uključeno u projekat penzionerskih kartica, na Trgu je danas vršena promocija, kao i prijava onih koji nemaju tu mogućnost. Ugovori penzionerske karticnj Ugovori potpisani sa 11 preduzeća; foto: M. M.

Lokalna samouprava je odmah prepoznala značaj ovog projekta iza koga stoje predsednik, Vlada ali i Fond koji je doneo pravilnik o novoj generaciji penzionerskih kartica koji će omogućiti penzionerima da, počev 1. oktobra, ostvaruju popuste u visini od 5 do 20%. To su jako važna preduzeća, trgovine i domovi zdravlja i očekujem da ćemo da u narednim mesecima zaključiti još mnogo ovakvih sporazuma i da će naši najstariji sugrađani moći da uživaju u mnogim pogodnostima - kažu iz PIO Fonda.

Dodaju i da će podela penzionerskih kartica krenuti već tokom aprila, kao i da se do sada za nju prijavilo više od 600.000 penzionera.

Podsetimo, svi penzioneri iz Leskovca sa primanjima manjim od 35.000 dinara dobili su pakete pomoći, a oni će biti deljeni još jednom do kraja godine.


SSP Leskovac: Moramo da vratimo dostojanstvo penzionereima

Kako bi pokušali da izjednače pogodnosti koje imaju leskovački penzioneri sa onima u Beogradu, ali i da im, kako kažu, vrate izgubljeno dostojanstvo, iz SSP-a formirali su Forum penzionera.

Prosečna penzija u Leskovcu trenutno je oko 27.000 dinara, što iz SSP-a smatraju kao nedopustivo, uz obrazloženje da to nije ni polovina potrošačke korpe na mesečnom nivou. SSP Prosečna penzija u Beogradu daleko veća od one u Leskovcu; foto: Arhiva JV

Stranka slobode i pravde ima plan da prosečna penzija bude najmanje 50% vrednosti prosečne plate, da se vrate nezakonito umanjene penzije i da svako stariji od 65 godina, ko je bez ikakvih primanja, dobije pomoć od svoje države u vidu socijalne penzije od 100 evra mesečno - navode iz SSP-a.

Dodaju i da će se novosnovani Forum penzionera u narednom periodu zalagati za zaštitu prava svih 30. 000 leskovačkih penzionera, kao i da oni moraju da imaju iste pogodnosti kao i beogradski penzioneri, čija je prosečna penzija čak 43.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: