Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 5. 3. 2015.

| Društvo

Promocija putopisa "Popisivač na točkovima"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Popisivac-na-tockovima.jpg
Putopis je svojevrsni turistički vodič kroz južnu Srbiju

Anegdote i doživljaje sa tura po južnoj Srbiji, kroz gradove i planinska sela i sa samo nekoliko stanovnika, biciklista rekreativac Milan Stojiljković sjedinio je u putopis "Popisivač na točkovima" čija će promocija u subotu 7. marta u 19 sati biti održana u "Deli centru" u Nišu (ulaz bioskopa "Kupina").

Popisivac-na-tockovima-selo U pauzama između „pedalanja“ kroz različite predele i mesta, zapisivao je ono što vidi i sa čim se susrećeInteresovanje za kupovinu knjige, koja će na dan promocije koštati 300 dinara, već je veliko. Ona se, kako stoji u opisu knjige, može smatrati i "svojevrsnim turističkim vodičem kroz južnu Srbiju". Čitaoce očekuje "realan, mladalački i duhovit opis zapuštenih sela i puteva".

Poput srpskog Bila Brajsona Popisivač opisuje predele južne Srbije koje je proputovao uz svoja dva verna druga – prijatelja Živka i svoj bicikl.  Prelepi opisi prirode, srpskog jednostavnog, a nekad i nezgodnog mentaliteta, običaja i praznika, ukusne hrane. Čitalac uživa u eksterijeru i prosutim emocijama, simpatičnom dijalektu i ne skida osmeh sa lica. Prepoznaje svoje sunarodnike u svakom od likova - navodi se u opisu.

Autor u predgovoru kaže da mu je namera bila da "promoviše zabačene krajeve i zdrave stilove života - kulturu putovanja, mobilnosti mladih i jednostavno život".

Možda neko neku informaciju iz ovog teksta nekada za nešto i iskoristi, nekoga možda nasmejem, nekoga rastužim, a nekoga i razljutim za izgubljeno vreme provedeno čitajući. Bilo kako bilo, nadam se da neću mnogo štucati dok budete ovo čitali - piše Milan u predgovoru.

Gost na promociji biće niški muzičar Marko Marjanović, poznatiji kao Mark Rainey.


Novac od prodaje knjige uložiće u novu avanturu

Nakon avantura koje doživeo na 12 biciklističkih tura iz Donje Trnave do Bele Palanke, Sokobanje, Kruševca, Lipovca, Radmirovca, Merošine, Oblačinskog jezera, Ribarske banje, Knjaževca, Svrljiga, Kragujevca i drugih mesta, Milan priprema novu. pesacka_avantura Cilj je da na putu kroz 3 države upozna različitosti jezika, tradicije i kulture

Naime, novac koji prikupi od prodaje knjige iskoristiće za kupovinu opreme za kamp i pešačenje neophodnu za planirani projekat „Atos Trekking Adventure“.

Sa svojim prijateljima ima ideju da u maju i junu ove godine kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku prepešači 430 kilometara i tako promoviše „mobilnost mladih u doba njihove pasivnosti“.

O tim putovanjima čitaćemo u blogovima kojima će nas avanturisti izveštavati sa terena. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: