Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 4. 10. 2022.

| Društvo

"Pronađi svog proverenog čoveka sa sela" - bazar malih proizvođača sa juga Srbije u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
zimnica
Lepota ukusa spakovana u teglama; foto/ilustracija: A. K.

Sireve, med, ajvar, zimnicu, pivo i ostale domaće proizvode koji dolaze iz gazdinstava sa juga Srbije, Nišlije će moći da probaju i kupe u nedelju, 9. oktobra, u dvorištu kafića “Pandora” od 12 sati do 17 sati. Oni koji nisu u prilici da dođu, domaću hranu, voće ili povrće mogu da poruče i preko sajta koji okuplja male proizvođače širom zemlje.

Mali proizvođači hrane u Srbiji je sajt koji prikuplja informacije o gazdinstvima, farmama i zadrugama, omogućavajući kupcima da podele svoje utiske sa drugima i prošire lepu reč o svom iskustvu. saj mali proizvođači printskrin Sajt okuplja male proizvođače širom zemlje; foto: Printskrin

Mali proizvođači su uglavnom porodice koje zajedničkim snagama, od najstarijih do najmlađih članova, svoje vreme provode u zemljoradnji, gajenju životinja, kao i obradi dobijenih namirnica u gotove proizvode. Oni ulažu mnogo energije, napora, ljubavi i borbe da bi bili konkurentni i da bi dostavili plodove svog rada nama, krajnjim korisnicima - navode organizatori.

Kako su brojni proizvođači već bili deo bazara koji se organizuje u Beogradu, ideja se po prvi put seli i u Niš, gde će južnjaci moći da predstave svoje proizvode i zanatsku proizvodnju.

Posetiocima će biti omogućeno da probaju i kupe domaće proizvode, obezbede sigurnog i proverenog prodavca ili saznaju kako da postanu deo ove male zajednice koja je dostupna i na Fejsbuku i okuplja skoro 130.000 članova.

Inicijativa je nastala od strane mladog bračnog para Nešić Ane i Veljka, koji žele da pruže pomoć i podršku malim proizvođačima hrane da dođu do kupaca, kao i da sebi i svojim sugrađanima omoguće priliku da se zdravije hrane.

Inače, Ana Nešić publici na društvenim mrežama postala je poznata putem profila Ručak za 200 dinara, na kom deli interesantne recepte za koje nije potrebno mnogo para.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: