Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 8. 4. 2013.

| Društvo

Pronašao kamen koji proizvodi struju

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
spiric.jpg
Đorđe Špirić Frakson

Grupa istraživača iz raznorodnih oblasti nauke na čelu sa Đorđem Špirićem Fraksonom, naučnim istraživačem paranormalnih pojava, tvrdi da je u okolini Niša pronašla kamen koji sadrži energiju, odnosno koji proizvodi struju manje voltaže!

Špirić pojašnjava da se u Srbiji nalazi najmanje sedam, a u okolini Niša tri takozvana majdana sa ovim kamenom, koji planira da u saradnji sa državnim organima, dalje istražuje.

IMG-5665

On je krenuo pre nekoliko meseci sa istraživanjem niškog područja za koje je tvrdio "da je parče zemlje koje na neki način komunicira s kosmosom odnosno da okolina ovog grada ima najveći potencijal za razmenu magnetnih talasa sa vasionom".

- Postoji u okolini Niša, odnosno njegovom prečniku od oko 40 kilometara, epicentar razmene te energije koju sada možemo tvrditi zapravo emituje ovaj kamen. On je iz porodice pirita i naziva se Genezis. Ne smem da odam te lokacije gde se nalazi kamen sa samoakumulirajućom električnom energijom, ali zato pripremam pismo Ministarstvu energetike čijim stručnjacima ću predstaviti rezultate svih istraživanja - priča Špirić.

IMG-5680

On dodaje da je nepoznato, ali sumnja da elektricitet ovom kamenju zapravo obnavljaju gromovi.

- To bi tek trebalo da se istraži. Nedavno na Sajmu kamena u Nemačkoj predstavio sam ovo bogatstvo Niša. Oni su se zaprepastili jer Nemci nemaju ni deseti deo onog što se nalazi u okolini najvećeg grada na jugu Srbije - kaže Špirić.

On je dao deliće kamena već nekim niškim geolozima i hemičarima da istraže svojstva ovog "strujnog kamena".

- Neverovatno je kako voltmetar deluje na ovaj kamen, tačno se struja može izmeriti. Jedna doktorka hemije ga je odnela kući i navela da se sjajno spava kada stoji pored kreveta - kaže Đorđe Špirić.

IMG-5666

To nije jedina priča koju prenosi Špirić.

- U okolini gde sam istraživao kamen čuo sam od nekih meštana da su radio-aparate "prikačili" na ovaj kamen i slušali program. Prve laboratorijske nalaze njegovog sastava ne bih da otkrivam javnosti, ali sigurno da bi njegova eksploatacija donela novo poglavlje u rudarstvu u Srbiji. Zato od države i tražim pomoć jer ja ne mogu sam da finansiram istraživanja - navodi Špirić.

On kaže da će uskoro organizovati konferenciju za novinare gde će obaviti prezentaciju ovog kamena, ali i na licu mesta izmeriti stepen elektriciteta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    14:50 // 21. 3. 2018.

    Ljudi u Cernu koriste akceleratore vredne milijarde eura, prave se uredjaji, tuneli po 20km kako bi se otkrile nove cestice, hiljade vrhunskih fizicara ucestvuje u tome, godinama se radi … a onda nas "sr. naucnik" uzme jeftini digitalac i u mraku otkrije svetlosne cestice pune energije. nabijenie cesticae plazme, ...

  • Enna Nikolic

    05:23 // 14. 9. 2013.

    Pa blago vama u Nisu I okolini, dobli ste novog Nikolu Teslu.

  • Sergius93

    21:34 // 2. 6. 2013.

    John Hutchison(iz Kanade)je uzeo mali deo takvog slicnog kamena i zgromio u prah.Prah je stavio u metalnu cauru i uzeo je merilo.Univerzalno merilo je ocitalo 0.455V!
    Pogledajte na Youtube...:D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: