Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 21. 5. 2019.

| Društvo

Propao grebani asfalt u leskovačkom naselju “Rade Žunić”

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
naselje rade žunić leskovac
Popustio "novi" sloj asfalta, foto: Bojana Antić

Deo Ulice Dubočica u naselju “Rade Žunić” ponovo je pun rupa. Grebani asfalt koji je postavljen kao privremeno rešenje, propao je za nepunih godinu dana, te su građani koji žive u ovom delu grada razočarani i ljuti. Nadležni kažu da pokušavaju da reše problem tog naselja.

Preskakanje i obilaženje rupa i bara ponovo je svakodnevnica građana koji žive u ovom kraju. Najgore je, kažu, u delu ulice u blizini Trgovisko-ugostiteljske škole gde je “skoro nemoguće proći automobilom”. Osim ove, kažu građani, potrebno je urediti i sporedne ulice koje su u lošem stanju. naselje rade žunić leskovac Ponovo preskaču rupe, foto: Bojana Antić

Najgore je na delu gde se završava asfaltirani deo ulice, a počinje ovaj sa grebanim. Stanje u naselju je sada gore nego što je bilo pre nasipanja. Nefunkcionalno je i katastrofalno - kažu građani ovog naselja.

Da ulica još neće biti asfaltirana, kaže Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, ali će čim se prolepša vreme bar “zakrpiti” rupe. naselje rade žunić leskovac Krpljenje rupa kad se prolepša vreme, foto: Bojana Antić

Posle grebanog asfalta, najbolje rešenje je postavljanje asfalta. Međutim, tu još imamo neraščišćene imovinsko-pravne odnose zbog kojih ne možemo da asfaltiramo ulicu. Čim se prolepša vreme, popunićemo te rupe koje su se otvorile - kaže Nikolić.

Dodaje i da godinama imaju problem sa tom ulicom i da pokušavaju da nađu rešenje, jer pojedini građani ne žele da daju saglasnost za eksproprijaciju zemljišta.

Podsetimo, grebani asfalt u ovom delu grada postavljen je početkom avgusta prošle godine i tada su građani negodovali jer su smatrali da se posao ne radi kako treba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vujadin

    11:31 // 21. 5. 2019.

    Grebani asfalt jeste privremeno rešenje, ali je bilo najbolje u tom trenutku. Veliki broj ulica u gradu je sređen, ali posla ima još. Ulica oko škole jeste problematična, ali nije sve do JP Direkcije i grada. Pre svega moraju prvo da se poštuju propisi i da se srede imovinsko-pravni odnosi pre nego što se uradi trajno rešenje, a to je asfalt.

    • Lena

      14:18 // 21. 5. 2019.

      Decenijama slusamo izgovore o imovinsko-pravnim odnosima.Pa nece ih ljudi sami resavati. Odredjene sluzbe trebaju. Da ima volje,sigurno bi se nasao nacin.

    • S.Nikolć

      15:55 // 21. 5. 2019.

      I vi nalazite opravdanje za nerad Niš je jedna obična ruina i to u dvadeset i prvom veku !
      Bio posle pet godina ponovo u niš gde sam završio školu i jednim delom odrastao !
      Obe uličice kod pijace između dva mosta , onaj kod tvrđave i sledećeg nizvodno , izgledaju kao i afričkim zemljama!
      Em nesređenje em smeće na sve strane !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: