Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 23. 2. 2023.

| Društvo

Propao i treći tender za obnovu dva javna toaleta u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
javni toalet
Propao još jedan tender; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Obnovu javnih toaleta u Niškoj Banji i kod Narodnog pozorišta građani će sačekati bar još neko vreme, pošto je propao i treći tender, jer su sve ponude ocenjene kao neprihvatljive. Nekoliko dana ranije, gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da je bilo velikih problema sa javnom nabavkom i da je zato i toalet na Trgu kralja Aleksandra još uvek van funkcije.

Toalet iza Pozorišta, na Sinđelićevom trgu, mnogi su zaboravili jer je jedan od najstarijih i neupotrebljiv, a slično je i sa javnim toaletom u Niškoj Banji.

Niška Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj već tri puta je pokušala da nađe firmu koja će ih rekonstruisati. Vrednost poslednje javne nabavke bila je 5 miliona dinara bez PDV-a, ali su svi ponuđači dali veću cenu.

javni toalet trg kralja aleksandra 3 Toalet na Trgu kralja Aleksandra još ne radi; foto: JV / Tamara RadovanovićKao jedan ponuđač, javila se grupa niških firmi - Sib invest, Jat sistem i GZD Vokamont gradnja i ponudila cenu od oko 8,4 miliona dinara bez PDV-a, odnosno od oko 10 miliona dinara sa PDV-om.

Takođe, višu cenu od procenjene ponudio je niški Privrednik (oko 9 miliona dinara bez i oko 10,8 miliona sa PDV-om), ali i beogradska firma Nika construction (oko 7,7 miliona dinara bez i oko 9,3 miliona sa PDV-om).

Na tender se odazvala i kompanija ITM BP iz Velike Plane, sa ponuđenim iznosom od oko 8,6 miliona dinara bez, odnosno oko 10,3 miliona sa PDV-om.

Tako je Komisija predložila naručiocu da donese Odluku o obustavi postupka ili Odluku o dodeli ugovora čija ponuda sadrži ponuđenu cenu veću od procenjene vrednosti predmeta javne nabavke, a iz KLER-a su odlučili da sve ponudeo odbije kao neprihvatljive.

Iz KLER-a do objavljivanja teksta nisu odgovorili na pitanja koja se odnose na to kada će opet pokušati da preko tendera nađu firmu za obavljanje radova na rekonstrukciji toaleta.

Međutim, još nekoliko dana pre Odluke o obustavi, Sotirovski je gostujući na televiziji Belle Amie rekla da je sa javnom nabavkom bilo velikih problema, ne samo kada je reč o toaletima u Niškoj Banji i kod Pozorišta, već i što se tiče toaleta na Trgu kralja Aleksandra.

Javni toalet na Trgu kralja Aleksandra ne radi. Problem su neke pumpe koje ispumpavaju višak neke vode, pošto tu ima dosta podzemnih voda. Nažalost, to je negde zapelo u nekoj javnoj nabavci koja je nekoliko puta obarana. Mi zakon moramo da ispoštujemo. Znate, 30 dana je javna nabavka, onda se javi neko ko daje 10 puta veću cenu, onda sve ispočetka, pa novih mesec dana, pa još mesec dana, nažalost, zakon je takav - objašnjava gradonačelnica.

Iako je najnoviji u Nišu, taj toalet već je neko vreme zatvoren jer nije funkcionalan. On je bio u sklopu prva dva tendera, ali se u trećem nije ni pominjao.

Sotirovski je dodala da Mediana ima obavezu da održava te toalete i da ima ljude koji tamo dežuraju. Prema njenim rečima, treba razmišljati i o toaletu negde u blizini Zelene pijace.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    05:53 // 26. 2. 2023.

    Sta li ce Nisu javni toalet,kad postoji dusanov bazar,slepa ulica G.Tranijea na kraju gde je parking PP Trace...po mirisu,a i po higijeni moze se zvati amonijacni trg...a kej i Nisava idealna prilika,samo da neko ne upadne u reku...usput,mogucnost ugradnje je minimalna...

  • Steva n

    07:50 // 24. 2. 2023.

    Nema veze vršiću veliku nuždu kao konji i kučići na sred ulice.

  • Ivan Nis

    20:43 // 23. 2. 2023.

    Treba da se nadje odgovarajuci izvodjac da se dogovore i da ima za sve posao.Na kraju ima da kosta kao da su renovirali tursko kupatilo. Pare se podele i idemo dalje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: