Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 23. 6. 2023.

| Društvo

Propao još jedan tender za zamenu granitnih ploča na Trgu kralja Milana

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
trg kralja milana 2 foto todorović
Propao još jedan tender; foto: JV / Tamara Todorović

Tender za odabir firme koja će biti zadužena za izgradnju mostova i zamenu granitnih ploča na skoro rekonstruisanom Trgu kralja Milana je obustavljen jer nije pristigla ni jedna ponuda. Taj posao je procenjen na 17,9 miliona dinara sa PDV-om, što je navodno novac od naplaćenih bankarskih garancija firme koja je prethodno bila zadužena za Trg.

Direkcija za izgradju raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova na izgradnji mostova i trgova, kao i zamenu granitnih ploča na Trgu kralja Milana početkom juna i to nedugo nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski saopštila da je preostali deo posla na centralnom gradskom Trgu, završila sama Direkcija.

To je usledilo nakon prvog propalog tendera koji je bio raspisan kako bi neka fima završila radove zaostale za lazarevčakom firmom "Bauwesen" koja je rekonstruisala Trg.

Da novi tender neće biti raspisan kazala je sama gradonačelnica Niša još krajem maja.

To je Direkcija završila i mi nismo imali potrebe da raspisujemo novi poziv, jer je Direkcija od tih para koje smo uslovno rečeno zaradili, ondosno dobili od tih kaznenih poena, imali smo mogućnosti da završimo Trg - rekla je gradonačelnica.

Kako je tada objašnjeno, kazneni penali iznosili su 5.405.085,00 dinara, a ipak, tender je raspisan i to u vrednosti od 14,9 milina dinara bez PDV-a, odnosno 17,9 miliona sa PDV koliko je i naplaćeno od lazarevačke firme kroz bankarske garancije.

Podsetimo, nakon pet najavljenih i probijenih rokova, rekonstrukcija Trga kralja Milana koja je počela još 2019. godine, zavnično je završena 2021. godine, a za lazarevačkom firmom "Bauwesen" pored finesa koje su radnici naknadno ispravljali, ostao je i jedan nezavršeni deo, za koji je gradska vlast sprovela tender na koji se niko nije javio.

Zbog toga je posao mimo tenera završila Direkcija, ali je još jedan tender propao.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Laki

    19:10 // 23. 6. 2023.

    Hm ipak se izgleda samo Bauwesen uklapa u proviziju, smanjite proviziju i javice se i neka Niska firma bar dve ce biti na tenderu.

  • Naissus

    18:20 // 23. 6. 2023.

    Lud zbunjenog. Toj ženi je krajnje vreme da se povuče sa tog mesta, dok još može, kako-tako, dostojanstveno da ode

  • Zlobnik II

    12:59 // 23. 6. 2023.

    Izgleda mi da su i "izvodjači tzv. radova" digli ... glavu , kako počeše svi protesti i ne daju lovu "f-co dlan" tzv. investitorima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: