Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 13. 6. 2017.

| Društvo

Propao "predizborni" asfalt u Sarajevskoj ulici

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Izdržao malo duže od godinu dana
Novi asfalt izdržao malo više od godinu dana; foto: JV/A. Stankov

Nešto više od godinu dana je prošlo od asfaltiranja Sarajevske ulice u Nišu, a asfalt je već oštećen. Vozači zato moraju da obilaze veliku rupu na kolovozu. Većnik Miloš Milošević tvrdi da je ta ulica "pod garancijom” i da izvođač radova mora da otkloni grešku.

Pred prošlogodišnje parlamentarne izbore koji su održani u aprilu, asfaltirana je jedna od najstarijih i retkih niških ulica koja je jednim delom bila pod kaldrmom.

Nišlije koje tamo stanuju i svakodnevno prolaze ovom ulicom kažu da su još prošle godine, pre zvaničnog “otvaranja”, primetili da su novi ivičnjaci uz trotoar počeli da propadaju. Velika rupa u asfaltu Sada građani moraju da paze na veliku rupu na putu; foto: JV/A. Stankov

Još tada su, kažu, sumnjali u to da li je posao obavljen kako treba.

Primetili smo sada tokom vikenda da je asfalt oštećen. To nas nije mnogo iznenadilo, jer smo još prošle godine primetili da nisu za baš sve faze rada ispoštovana pravila. Sada, u maltene novoj ulici, moramo da zaobilazimo rupu i pazimo kako vozimo - priča stanovnik naselja Šljaka.

Iako nije znao da je u Sarajevkoj ulici asfalt oštećen, većnik Miloš Milošević pojašnjava da je pomenuta ulica u garanciji i da će poslati nadzor da “izvođaču radova naplati sve”. Nije dugo ostao "čitav" Nije dugo ostao "čitav"; foto: JV/A. Stankov

Svi radovi imaju 2 godine garanciju i bankarske garancije koje obezbeđuju da se to sanira. Poslaćemo nadzor da to pregleda i ako je takva situacija, izvođač radova će to morati da otkloni - objašnjava Milošević.

Podsetimo, samo dan pre izbora 2012. godine i to u subotu, počela je izgradnja decenijama očekivanog trotoara u naselju Šljaka, duž koga se prostire Sarajevska ulica. Međutim, mašine su stale samo 2 do 3 dana nakon što su krenule da rade "zbog kvara na kamionu", ali ni mesec dana potom trotoara nije bilo na vidiku i meštani su se pobunili

Godinu dana nakon toga, radovi na rekonstrukciji Sarajevske ulice i trotoara maltene da nisu makli, a sve zbog, kako su tada tvrdili, teškog stanja u gradskom budžetu. U međuvremenu je deo trotoara asfaltiran, a nova obećanja stigla su u julu 2013. godine.

U aprilu 2016. godine, pred parlamentarne izbore, Sarajevska ulica je konačno dobila novi trotoar i asfalt, koji nije dugo ostao "čitav".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Poslaćemo nadzor da to pregleda

    14:52 // 20. 6. 2017.

    Zar nije taj "NADZOR" trebalo da NDGLEDA radove, a ne sada da ih šalju???

  • Poaro

    00:23 // 15. 6. 2017.

    Ja živim 300m odatle, nije da se radovi nisu odužili od tri na skoro šest meseci, da nepominjem da još nije završeno a radilo se jedva 500m. Problem je što se kopali i tamponirali dok je bilo suvo i kad je pala prva velika kiša ta strana se skroz ulegla još pre asfaltiranja, i posle opet pala kiša pa propali ivicnjaci nedelju dana posle ovo je treći put.

  • Baslo

    14:36 // 14. 6. 2017.

    Niko ne kaze ko je izvodio radove, da bar znamo onako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: