Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 8. 9. 2014.

| Društvo

Propao tender za Narodnu kuhinju u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodna-kuhinja-subiotica-crveni-krst.jpg
Narodna kuhinja i dalje pod znakom pitanja, arhivska fotografija

Na konkurs za izbor firme koja bi kuvala obroke za najugroženije Nišlije nije se javio niko. Kako kažu u Crvenom krstu sledeći korak je pregovarački postupak.

Narodna kuhinja u Nišu već dve godine nikako da zaživi u svom pravom obliku. Prvo je prošle godine trajala kratko, svega 3 meseca, a ove se odlagao njen početak.

Onda je odlučeno da najugroženiji dobijaju pakete suve hrane, dok se ne obezbedi firma koja će da kuva tople obroke, a sada, nakon raspisanog tendera, nema zaiinteresovanih koji bi radili taj posao.

- Javna nabavka je propala. Nije pristigla nijedna ponuda, najverovatnije zbog strogih uslova koje je propisao Grad, u smislu plaćanja i broja obroka - kaže sekretar niškog Crvenog krsta Stojan Prokopović.

Kada je o Narodnoj kuhinji pre otvaranja ponuda, na današnjoj sednici gradskog veća govorio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, naglasio je će “biti problematično” ukoliko se niko ne javi na tender.

To se i desilo, a Prokopović objašnjava da je, nakon sastanka sa Slavkovićem, zaključeno da se ide na pregovarački postupak.

- Ideja Grada je da se sve završi do 1. oktobra. Videćemo da li će tako i biti. U narednim danima ćemo krenuti na pregovarački postupak i na taj način ćemo izabrati firmu koja bi trebalo da sprema tople obroke - rekao je Prokopović.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će paketi suve hrane najugroženijim Nišlijama biti podeljeni i u septembru, a da je dugoročni plan formiranje sopstvene kuhinje koja bi pripremala tople obroke.

Kao mogući prostor za to Slavković je naveo nekadašnji vrtić “Tina” na Trošarini, a za to bi mogao da bude utrošen novac dobijen prošle nedelje od Beogradske nadbiskupije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Војкан Јоцић

    23:16 // 9. 9. 2014.

    Моли се редакција да објави деловодни број тендера а који се налази и на Поратали јавних набавки Србије.

  • Činjenica

    11:51 // 9. 9. 2014.

    NIKO VAM VIŠE NE VERUJE ! Bolje reći niko više nije glup da bi vam verovao i ulazio u neke poslove sa vama jer vide šta ste uradili i šta radite sa našim gradom,ljudima !...ja se barem nadam da vide ?

  • Dr.Pravdić

    11:26 // 9. 9. 2014.

    Niko se nije javio jer nisu ludi da rade za džabe.Gradska kasa je toliko prazna i u deficitu da bi onaj ko se ovoga prihvati teško mogao to i da naplati.Jedino im preostaje da nekoga nateraju na to.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: