Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 23. 12. 2019.

| Društvo

Propao tender za doček na niškom trgu, Željko Samardžić ipak peva i to za više para

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Željko Samardžić
Sam Samardžić uzima 24.200 evra bez PDV-a; foto: Aleksandar Kostić

Iako je propala javna nabavka za nastup Željka Samardžića za doček Nove godine na Trgu kralja Milana u centru Niša, ovaj pop pevač će, kako kaže direktor Niškog kulturnog centra (NKC) Srđan Savić ipak nastupiti. To će Nišlije koštati više, dodaje Savić, zato što moraju da potpišu autorske ugovore sa izvođačem, koji podrazumevaju plaćanje poreza.

Pošto je PR agencija koja zastupa Samardžića tražila više para od onoga što je tenderom predvideo NKC, prema podacima sa Portala javnih nabavki, tender je obustavljen. Međutim, Savić kaže da će ovaj pop pevač nastupiti u Nišu u “najluđoj noći”, jer će sa njim biti potpisan autorski ugovor. To će Nišlije koštati više - oko 30.000 evra bez obaveznog poreza.

Nije postojao nikakav način da se javna nabavka nastavi. Jedino što je bilo moguće, u skladu sa zakonom, jer nije bilo vremena za raspisivanje nove javne nabavke, da se potpišu autorski ugovori. To je skuplje, jer moraju da se plate porezi, ali nije bilo drugog načina - podvlači Savić.

Dodaje da će 31. decembra popodne nastupiti i Kerber. Nišlije će za njih platiti 10.000 evra, a na tu cifru će biti pridodat i porez.

Savić podvlači da je Samardžić bio jedan od 3 izvođača, čiji su menadžeri bili zainteresovani za Niš - druga dva su Sanja Ilić i Balkanika i Kerber koji će naposletku ipak dobiti prostor za izvođenje svojih pesama.

Podsetimo, ukupno je NKC planirao za proslavu Nove godine oko 10 miliona dinara. Javna nabavka koja se odnosi na tehničke stvari - od nabavke paketića, preko vatrometa i obezbeđenja je sprovedena, a posao vredan oko 4,5 miliona dinara je dobiila turistička organizacije Easy travel iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ne bi trebalo..

    21:09 // 27. 12. 2019.

    Znači svaki put kad otpeva Kemalovu pesmu, ili već neku od onih tuđih, skinemo 5000€ na ime autorskih prava?

  • Djunta

    21:51 // 25. 12. 2019.

    Partijski poslusnici ce ici,makar bilo -10 ! Nek se oni zabave,Nislije bojkotujte !

  • Konstantin Vas gleda

    15:29 // 25. 12. 2019.

    Bezobrazno i bahato pranje novca Darka Bulatovića,iako građani Niša ne žele trošenje novca iz budzeta za kojekakve proslave,već bi voleli da se novac uloži u nešto humanije,obdanište,deci bez roditelja, bolesnim sugrađanima. Ni dinar nije uloženo u naselje Ledena Stena,opstina Palilula,samo iz razloga jer tu stanuje najbolji čovek SNS-a,zamenik grad. Miloš Banđur. A Ledena Stena je uporište SNS-a!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: