Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 25. 10. 2011.

| Društvo

Prorektor smenjen zbog gostovanja na TV

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Univerzitet-u-nisu

Prorektor za nastavu Univerziteta u Nišu, prof. dr Vlastimir Đokić, smenjen je zbog kritika na račun Univerziteta iznetih u emisiji "Podatak plus" niške TV5, koju uređuje i vodi Danijela Ivanković.

Ovo piše u dokumentaciji u koju su Južne vesti imale uvid.

U Rešenju o smeni profesora Đokića, koji se na toj funkciji nalazio od januara 2010. godine, navodi se "sklonost ka samoinicijativnim javnim nastupanjima", bez detaljnijeg obrazloženja.

Ipak, kao konkretan primer navodi se gostovanje u emisiji "Podatak plus", od 7. septembra, kada je Đokić izneo kritike na račun izgradnje Tehnološkog parka.

- Ovakvim načinom rada prof. dr Vlastimir Đokić se direktno suprotstavio odlukama koje su doneli univerzitetski organi i obavezama koje je Univerzitet preuzeo pomenutim Protokolom (o izgradnji Tehnološkog parka) i drugim dokumentima - navodi se u obrazloženju koje je 28. septembra potpisao rektor, prof. dr Miroljub Grozdanović.

Ipak, napominjemo da autentičnost dokumenta nije proverena s obzirom da je rektor odbio da nam, po Zahtevu za slobodan pristup informacijama od javnog značaja dostavi dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem, pozivajući se na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. Više o ovome možete pročitati - ovde.

Zbog ovoga su Južne vesti uputile Žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Prof. dr Vlastimir Đokić nije želeo da komentariše naša saznanja, ali sudeći prema dokumentu koji je, prema našim saznanjima Đokić uputio Savetu Univerziteta pre nekoliko dana, on je odbacio otpužbe rektora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milenica

    22:41 // 27. 10. 2011.

    Nije mi bas jasno. Nemam nista ni protiv ni za ovog coveka, ali mi je smesan razlog smene - "sklonost ka samoinicijativnim javnim nastupima". Ne vidim nista lose u tome da jedan profesor univerziteta gostuje u emisijama i otvoreno govori o problemima ili bilo cemu drugom. Ovo mi dodje kao u doba Milosevica - pazi sta ces da kazes inace...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: